Έβρος: Συνεδρίαση για τις πυρκαγιές, απ’ το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

 

Με στόχο την αρτιότερη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και ετοιμότητα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, συνεδρίασε στις 6 Απριλίου 2022, με τηλεδιάσκεψη, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα πραγματοποιηθούν τρεις συσκέψεις εντός των μηνών Απριλίου και Μαΐου με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών στη διαχείριση κρίσεων εξαιτίας δασικών πυρκαγιών. Η δεύτερη συνεδρίαση ορίστηκε ήδη για τις 27 Απριλίου.

«Η προστασία του περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου του Έβρου, της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας, παραμένουν προτεραιότητα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, διαθέτοντας πλέον όλοι οι φορείς εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και έχοντας επιτύχει άριστη συνεργασία μεταξύ μας, θα είμαστε σε εγρήγορση και μέγιστη ετοιμότητα. Με γνώμονα, μάλιστα, ότι Πολιτική Προστασία είμαστε όλοι μας, καλώ και τους πολίτες σε επαγρύπνηση. Η άμεση αναφορά καπνού ή φωτιάς στο 199 μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου Κωνσταντίνος Βενετίδης και Σταύρος Βαβίας, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμάνος Χατζηγιάννογλου, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικόλαος Γαλατούμος, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Γεώργιος Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Γεώργιος Γκαϊδατζής, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σπύρος Κούτρας, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Αλεξανδρούπολης Στέργιος Γατίδης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του στρατού, της Διεύθυνσης Δασών, των Δασαρχείων,της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ, των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.