Αλεξανδρούπολη: Βγάζει ανακοινώσεις για έργα φυσικού αερίου η ΔΕΔΑ, αλλά δεν τις στέλνει στα ΜΜΕ

Αλεξανδρούπολη: Βγάζει ανακοινώσεις για έργα φυσικού αερίου η ΔΕΔΑ, αλλά δεν τις στέλνει στα ΜΜΕ

-Ξεκίνησαν από την Δευτέρα έργα στην παραλιακή ζώνη, αλλά η ανακοίνωση που έβγαλε η ΔΕΔΑ δεν στάλθηκε στα τοπικά ΜΜΕ!!!

-Καμιά καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, για το σημαντικό αυτό έργο, προκειμένου να προσελκύσει και πελάτες

Όσοι κινείστε στην παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης, ενδεχομένως να… πέσατε πάνω στα έργα φυσικού αερίου που συνεχίζονται και στην περιοχή αυτή της Αλεξανδρούπολης.

Αν μάλιστα… πέσετε πάνω στις εργασίες, είτε μπορεί να ταλαιπωρηθείτε εξαιτίας τους. Γιατί μπορεί η ΔΕΔΑ. η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, η οποία πραγματοποιεί το τεράστιας ενεργειακής σημασίας αυτό έργο στην ακριτική μας περιοχή, στην Αλεξανδρούπολη και εδώ και λίγο καιρό στην Ορεστιάδα, αλλά δεν έχει κάνει το παραμικρό για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής. Μπορεί να τους δίνει την δυνατότητα από εδώ και πέρα να εξασφαλίσουν φθηνότερη ενέργεια για τα σπίτια τους ή τις επιχειρήσεις τους, αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρεται και τόσο να βρει… πελάτες που να συνδεθούν στο δίκτυο αρκετών χιλιομέτρων που κατασκευάζει. Καμιά καμπάνια ενημέρωσης όχι μόνο για την κατασκευή του δικτύου, που λόγω της προσωρινής ταλαιπωρίας προκαλεί δικαιολογημένα παράπονα και αντιδράσεις στον κόσμο, αλλά ούτε προσπάθεια προσέλκυσης πελατών.

Γιατί το λέμε αυτό; Αναζητώντας κάτι άλλο στην επίσημη ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Έβρου, “πέσαμε” πάνω σε μια ανακοίνωση της ΔΕΔΑ και συγκεκριμένα του Τμήματος Marketing της συγκεκριμένης κρατικής εταιρείας, με τίτλο: “Νέα εποχή για την παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης”. Ψάξαμε στα e-mail του Evros-news.gr και τα προσωπικά μας μήπως ήρθε αυτή η σημαντική για την πόλη της Αλεξανδρούπολης ανακοίνωση, αλλά δεν υπήρχε πουθενά. Αναζητήσαμε μήπως άλλο τοπικό ΜΜΕ του Έβρου την έχει δημοσιεύσει, ούτε και εκεί τίποτα. Καμιά ιστοσελίδα τουλάχιστον, δεν την δημοσίευσε και ενώ βρισκόμαστε ήδη στην Παρασκευή. Γιατί προφανώς δεν τους στάλθηκε από την ΔΕΔΑ. Η σημαντική αυτή ανακοίνωση λοιπόν αναφέρει:

“Η ΔΕΔΑ, πιστή στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025, επεκτείνει τα έργα του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης μπαίνει στον χάρτη του φυσικού αερίου από την Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 με την έναρξη των εργασιών επέκτασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου, καθώς το ενδιαφέρον που λάβαμε από την εν λόγω περιοχή ήταν υψηλό.
Η έλευση του φυσικού αερίου σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια, τις καφετέριες και τα ξενοδοχεία που στεγάζονται στην παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης καθώς θα έχουν πρόσβαση στο πιο καθαρό, αποδοτικό, εύχρηστο και αξιόπιστο ενεργειακό προϊόν.
Οι προσπάθειες της ΔΕΔΑ επικεντρώνονται στην ολοκλήρωση των έργων μέχρι τις αρχές Μαΐου, ώστε να αποφευχθεί η ενδεχόμενη όχληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη και η παραλιακή ζώνη σφύζει από ζωή.
Η επέκταση των δικτύων φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ το προσεχές διάστημα στην παραλιακή ζώνη, αφορά τις οδούς που εσωκλείονται στο κίτρινο πλαίσιο και αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα”.

Δεν ενδιαφέρονται να προβάλλουν το σημαντικό

αυτό έργο και να βρουν πελάτες να συνδεθούν;

Κι αναρωτιόμαστε, η διοίκηση της ΔΕΔΑ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μάριος Τσάκας, δεν ενδιαφέρεται να προβάλλει αυτή την σπουδαία εξέλιξη για την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, οι οποίες μπαίνουν στον σχεδιασμό και θα έχουν πλέον φθηνότερη ενέργεια με το φυσικό αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις; Να βρει καινούργιους πελάτες που θα συνδεθούν στο δίκτυο επίσης; Γιατί δεν στέλνουν τα δελτία Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ώστε να ενημερώνουν τους πολίτες και για την… προσωρινή ταλαιπωρία με την κατασκευή του δικτύου διανομής και για το… μόνιμο κέρδος που θα έχουν με την μείωση των χρημάτων για πληρωμή της ενέργειας; Γιατί ακόμα και τώρα που οι τιμές του φυσικού αερίου λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας ανέβηκαν πολύ, πάλι είναι φθηνότερο είναι από ηλεκτρικό και πετρέλαιο.

Κάποια στιγμή πάντως που ασχολούμασταν με το Facebook, “πετάχτηκε” μια “Χορηγούμενη” καμπάνια της ΔΕΔΑ, πληρωμένη δηλαδή στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούσε τα έργα στην Αλεξανδρούπολη. Με ένα banner, δηλαδή κινούμενες εικόνες που εναλλάσσονταν, ενημέρωνε για τα έργα που γίνονται στην Αλεξανδρούπολη. Οπότε σκεφθήκαμε ότι τους αδικούμε στην συγκεκριμένη κρατική εταιρεία. Κάνουν καμπάνιες ενημέρωσης των Αλεξανδρουπολιτών εν προκειμένω, απλά αυτό γίνονται με πληρωμένες καταχωρίσεις στο Facebook και… όποιος το δει. Δεν τους ενδιαφέρει και ούτε ασχολούνται να στείλουν στα τοπικά ΜΜΕ τα δελτία Τύπου που εκδίδουν, ώστε αυτά να τα δημοσιεύσουν (χωρίς χρήματα φυσικά) και να ενημερώσουν τους όποιους αναγνώστες έχουν. Το έστειλαν απλά στο Επιμελητήριο και αν κάποιος μπει στην επίσημη ιστοσελίδα του και το διαβάσει, έχει καλώς. Ποιος ενδιαφέρεται για τις ιστοσελίδες, τα ραδιόφωνα και τα τηλεοπτικά κανάλια του Έβρου ή τις εφημερίδες;

Πάντως, για να μην τους αδικούμε και πάλι, Ερωτηματολόγιο στα τοπικά ΜΜΕ του Έβρου έστειλε εταιρεία προβολής και δημοσίων σχέσεων με την οποία συνεργάζονται και ζητούσε να απαντήσουμε ποια γνώμη έχουμε, εμείς οι υπεύθυνοι τους, για τα έργα φυσικού αερίου στην περιοχή, πόσο σημαντικά είναι και ποια είναι η γνώμη μας για την διοίκηση της ΔΕΔΑ και κάποια μέλη της. Στο Evros-news.gr τουλάχιστον ήρθε. Να στείλουν ένα απλό δελτίο Τύπου, δεν μπορούν. Κι ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κυβέρνηση, γιατί δεν… αναγνωρίζονται κάποιες τέτοιες προσπάθειες και εμφατικά έργα.