Αλεξανδρούπολη: Το… φάουλ του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, στη συνάντηση με τους υποψήφιους Διπλωμάτες

Αλεξανδρούπολη: Το… φάουλ του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, στη συνάντηση με τους υποψήφιους Διπλωμάτες

Επίσκεψη στην περιοχή του Έβρου, πραγματοποίησαν τις τελευταίες ημέρες οι υποψήφιοι Διπλωμάτες του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της πρακτικής τους εξάσκησης.

Στις συναντήσεις που πραγματοποίησαν με διάφορους θεσμικούς του νομού, υπήρχαν και αυτές με τους δημάρχους. Ανάμεσα τους και με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος με δελτίο Τύπου και φωτογραφίες, γνωστοποίησε την συγκεκριμένη συνάντηση και έγραψε:
“Υποδέχθηκα στο γραφείο μου τους αυριανούς Έλληνες Διπλωμάτες, τους “ευέλπιδες” της Διπλωματικής Ακαδημίας, τους/τις οποίους/ες συνόδευαν η Διευθύντρια Σπουδών της Ακαδημίας κα Καμπά και ο Υποδιευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ στη Θράκη, κ. Παπαμάργαρης, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής στη Θράκη.
Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για όλα όσα συμβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη.
Για την Αλεξανδρούπολη που αλλάζει και εξελίσσεται. Για την Αλεξανδρούπολη που αποκαλύπτεται. Για τα μεγάλα δημόσια έργα υποδομών που τη μετατρέπουν σε κόμβο ενέργειας, εμπορίου, μεταφορών και ασφάλειας για τα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη αλλά και για τις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης”.
Μόνο που ο κ.Ζαμπούκης υπέπεσε σ’ ένα πολύ σοβαρό… φάουλ. Γιατί στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα να συζητάει μαζί τους, ενώ κάθεται… χαλαρά πάνω στο γραφείο του. Λες και έχει απέναντι του κάποιους φίλους του ή τους δημοτικούς του συμβούλους και όχι τους μελλοντικούς Διπλωμάτες. Για τους οποίους ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ, είναι η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ. Κι αυτό το γνωρίζουν ακόμα και… μικρά παιδιά. Είναι δυνατόν να μην το ξέρει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και να συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο;
Το φοβερό ξέρετε ποιο είναι; Ότι οι ίδιοι οι υποψήφιοι διπλωμάτες ΤΗΡΗΣΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΛΟ και δεν φοράει κανένας τους γραβάτα, ενώ σε όλες τις άλλες συναντήσεις την φορούσαν. Κι αυτό έγινε προφανώς κατόπιν συνεννόησης που προηγήθηκε με το γραφείο του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, το οποίο ρωτήθηκε αν ο κ.Ζαμπούκης κατά την συνάντηση θα φοράει γραβάτα. Απ’ την στιγμή που η απάντηση ήταν αρνητική και μάλιστα δεν φορούσε καν πουκάμισο μέσα από το σακάκι αλλά ζιβάγκο, οι μελλοντικοί Διπλωμάτες εφαρμόζοντας από τώρα το πρωτόκολλο, είναι άπαντες όπως βλέπετε… αγράβατοι, κατά το “ουδείς άσφαλτος” της Άντζελας Δημητρίου. Στην προκείμενη περίπτωση ήταν σοβαρό σφάλμα του Γιάννη Ζαμπούκη.
Θα πει κάποιος, αυτός είναι το… πρόβλημα και όχι η διαχείριση των θεμάτων του δήμου Αλεξανδρούπολης, οι καθυστερήσεις, η απραξία και τα αυξανόμενα ανεπίλυτα προβλήματα; Συμφωνούμε, όμως όταν ακόμα και ο συνήθως… χαλαρός στις συναντήσεις του δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που συνηθίζει να υποδέχεται μέχρι και υπουργούς με το… τζινάκι του ή την φανέλα, υποδέχθηκε τους μελλοντικούς Έλληνες Διπλωμάτες φορώντας κουστούμι και γραβάτα, όπως βλέπετε στην φωτογραφία, ένας πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και δήμαρχος τώρα Αλεξανδρούπολης, δεν μπορεί να… χύνεται καθιστός πάνω στο γραφείο του, λες και έχει απέναντι τα φιλαράκια του και όχι τους μελλοντικούς Πρέσβεις.
Δήμαρχος Ορεστιάδας με τους υποψήφιους Έλληνες Διπλωμάτες έξω από το δημαρχείο της πόλης