Διδυμότειχο-Φέρες: Με βάρκες και αυτοκίνητα συνεχίζουν τις… δουλίτσες οι διακινητές λαθρομεταναστών, αλλά συνελήφθησαν

Διδυμότειχο-Φέρες: Με βάρκες και αυτοκίνητα συνεχίζουν τις… δουλίτσες οι διακινητές λαθρομεταναστών, αλλά συνελήφθησαν

Σαν την… λερναία ύδρα είναι οι διακινητές λαθρομεταναστών, αφού ένας συλλαμβάνεται και δεκάδες ξεφυτρώνουν, συνεχίζοντας τις… δουλίτσες, περνώντας από την Τουρκία με πλαστικές βάρκες κόσμο και μεταφέροντας τους απ’ τον Έβρο στο εσωτερικό της χώρας με αυτοκίνητα κάθε είδους.

Χθες είχαμε νέες συλλήψεις, αφού σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

“Συνελήφθησαν χθες(8-4-2022) το πρωί, σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στον νότιο κόμβο Διδυμοτείχου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, συνέλαβαν τρεις διακινητές, διότι εντόπισαν τον έναν δράστη να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους καθοδήγησαν πεζή στο σημείο οι άλλοι δύο διακινητές, αφού προηγουμένως τους είχαν περαιώσει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Φερών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Φερών Αλεξανδρούπολης.