Δερμεντζόπουλος: “Ξεκάθαρη η θέση μου. Διαφωνώ να μεταφερθεί η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη”

Δερμεντζόπουλος: “Ξεκάθαρη η θέση μου. Διαφωνώ να μεταφερθεί η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη”

-“Θα το εκφράσω και στην υπουργό Παιδείας και στην Επιτροπή Αγώνα, που είμαι στην διάθεση της”

Ξεκάθαρη θέση πήρε ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος, στο θέμα που δημιουργήθηκε και ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr, με την εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για μεταφορά της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για το συγκεκριμένο ζήτημα, επεσήμανε ότι διαφωνεί κάθετα στην μεταφορά της στην Αλεξανδρούπολη και έθεσε τον εαυτό του στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Εγώ διαφωνώ να μεταφερθεί η Νοσηλευτική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη και θα το εκφράσω στην σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα και όπου μου ζητηθεί επίσης και στην υπουργό Παιδείας. Γνωρίζει αυτή την θέση μου, γιατί έχουμε συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα και της το είπα» δήλωσε ο κ.Δερμεντζόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι είχε αναδείξει την προβληματική κατάσταση που της έδινε η ένταξη της στο ΔΙ.ΠΑ.Ε.

“Τα προβλήματα ξεκίνησαν χρόνια πριν. Στα κτιριακά ότι δεν είχε γίνει τίποτα είναι γνωστό, αλλά η Κυβέρνηση έκανε κινήσεις ενίσχυσης με την προκήρυξη δύο θέσεων ΔΕΠ. Η δύσκολη κατάσταση για τη Σχολή Νοσηλευτικής ξεκίνησε μέσα σε μια νύχτα, όταν όλα τα ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ από την προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η εξεύρεση νοσηλευτών με διδακτορικό ήταν δύσκολη. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σημερινή Κυβέρνηση έδειξε την θέληση της να στηρίξει το Διδυμότειχο, φέρνοντας μια νέα Σχολή, αυτή της Ψυχολογίας, όταν σε άλλες περιοχές σχεδόν πουθενά δεν ανοίγουν νέες Σχολές”.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι καθοριστική θα είναι η απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια εισήγηση και δεν πιστεύω ότι η εισήγηση της Συγκλήτου του ΔΙ.ΠΑ.Ε θα επηρεάσει την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Επαναλαμβάνω, ότι η δική μου θέση είναι ξεκάθαρη πως θα πρέπει η Νοσηλευτική να συνεχίσει στο Διδυμότειχο και να γίνουν προσπάθειες ενίσχυσης της με λύση των προβλημάτων. Όμως είναι απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής να αποφασίσει και πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε ανεξάρτητες αρχές ή όχι».