Απαγόρευση αλιείας από 15 Απριλίου σε ποταμούς, λίμνες και φράγματα του Έβρου

Απαγόρευση αλιείας από 15 Απριλίου σε ποταμούς, λίμνες και φράγματα του Έβρου

Απαγόρευση Αλιείας στον ποταμό Έβρο και στους λοιπούς Υδάτινους σχηματισμούς όλου του νομού Έβρου από 15 Απριλίου έως 30 Μαίου, αποφάσισε η Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με δυο αποφάσεις που πάρθηκαν λόγω αναπαραγωγής των αλιευμάτων, απαγορεύεται η αλιεία σε όλους τους ποταμούς, λίμνες και φράγματα της περιοχής μας για τον επόμενο 1,5 μήνα. Σ΄θμφωνα με αυτές:

Εγκρίνει την απαγόρευση της αλιείας των υδρόβιων οργανισμών στους ποταμούς Έβρο στους παραποτάμους του Έβρου Άρδα και Ερυθροπόταμο, την φραγμολίμνη Κομάρων τα φράγματα Θεραπειού και Πετρωτών, τις τάφρους Πυθίου και Τ16 Ορεστιάδας τα μικροφράγματα Αλεποχωρίου, Ασβεστάδων, Βρυσικών, Δόξας, Μεταξάδων και Παλιουρίου το Γουρονόρεμα Ασημενίου, κανάλια και γενικά σε όποιους υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού της Π.Ε. Έβρου περιοχή ευθύνης Δ.Α.Ο.Κ. Ορεστιάδας, διαβιούν ψάρια, από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2022, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των υδρόβιων οργανισμών (ιχθύων κλπ.) και δίνει την δυνατότητα της άρσης της απαγόρευσης εφόσον αυτό κριθεί από το Τμήμα Αλιείας της αρμόδιας Υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΔΑΟΚ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Με δεύτερη απόφαση, που αφορά το νότιο τμήμα του νομού Έβρου:

“Εγκρίνει την απαγόρευση της αλιείας των υδρόβιων οργανισμών στους ποταμούς Έβρου και το Δέλτα του, στους χειμάρρους Ειρήνη (Μαΐστρου), Λουτρού, Αρδανίου, Προβατώνα, Μαυρόρεμα, Διαβολόρεμα, υδροταμιευτήρα Αλεξ/πολης, φράγματος Καβησσού, στους παραποτάμους του Έβρου, κανάλια και γενικά σε όποιους υδάτινους σχηματισμούς γλυκού νερού, διαβιούν ψάρια της Π.Ε. Έβρου, χώρου ευθύνης της υπηρεσίας μας, από 15 Απριλίου μέχρι 30 Μαΐου 2022, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των υδρόβιων οργανισμών (ιχθύων κλπ.) και δίνει την δυνατότητα της άρσης της απαγόρευσης εφόσον αυτό κριθεί από το Τμήμα Αλιείας της αρμόδιας Υπηρεσίας

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΑΛΙΕΙΑΣ