Διδυμότειχο: Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής-ΕΜΑΚ στο Πύθιο – Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Διδυμότειχο: Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής-ΕΜΑΚ στο Πύθιο – Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού Έβρου

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού δεκάδων ατόμων από νησίδα του ποταμού Έβρου στην περιοχή του χωριού Πύθιο Διδυμοτείχου, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα από Πυροσβεστική με την συμμετοχή της ΕΜΑΚ και την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, σε νησίδα του ποταμού (αυτή που βλέπετε από τον χάρτη της google) βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 30 λαθρομετανάστες κάθε ηλικίας, που είναι άγνωστο μέχρι στιγμής ποιας εθνικότητας είναι. Ενημερώθηκαν αρχικά η Αστυνομία και οι Συνοριοφύλακες για την ύπαρξη τους και κλήθηκε η Πυροσβεστική από το Διδυμότειχο για να συνδράμει στον απεγκλωβισμό τους.

Με την σειρά τους αυτοί ενημέρωσαν το Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που έφτασε με βάρκες από την Κομοτηνή, προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση του απεγκλωβισμού τους και να τους οδηγήσουν στην ελληνική πλευρά.

Πριν λίγη ώρα έφτασε στο Πύθιο και λεωφορείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι που σημαίνει ότι η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό προχωράει και ο αλλοδαποί (που είναι 27 σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες) θα μεταφερθούν με αυτό.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*