Κρατική επιχορήγηση 953.000 ευρώ σε ξενοδοχειακή εταιρεία με μετόχους Τοψίδη-Μουχταρίδου, με υπογραφή Μέτιου

Κρατική επιχορήγηση 953.000 ευρώ σε ξενοδοχειακή εταιρεία με μετόχους Τοψίδη-Μουχταρίδου, με υπογραφή Μέτιου

-Κατέχουν μαζί με την σύζυγο του Νίκη Μουχταρίδου το 30% των μετοχών και ο ίδιος είναι και ένας απ’ τους Διαχειριστές της “Κάβειρος ΙΚΕ”

Κρατική Επιχορήγηση 953.000 ευρώ, θα εισπράξει η ξενοδοχειακή εταιρεία της Σαμοθράκης  «ΚΑΒΕΙΡΟΣ I.Κ.Ε.», στην οποία διαχειριστής και μέτοχος κατά 30% συνολικά μαζί με την σύζυγο του είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης.

Την απόφαση μάλιστα που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ χθες Τρίτη 12 Απριλίου, υπογράφει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και αφορά:

“Υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάβειρος ΙΚΕ» (Υπό Σύσταση) στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Ν. 4399/2016 (Α΄ κύκλος)”.

Πρόκειται για το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης «Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάβειρος ΙΚΕ» (υπό σύσταση) που αναφέρεται στην Ίδρυση νέου ξενοδοχείου με αξιοποίηση του αργούντος κτιρίου του ξενοδοχείου «Κάβειρος» στα Θερμά Λουτρά Σαμοθράκης (ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 55.10, Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα), συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.737.498,21€ (ευρώ) και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 1.737.498,21€ (ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι απ’ το… Σουφλί. Μεγαλομέτοχος του ξενοδοχείου “ΚΑΒΕΙΡΟΣ” η επιχειρηματίας σύζυγος Τοψίδη

Είναι το κλειστό τα τελευταία χρόνια ξενοδοχείο “Κάβειρος” στην Σαμοθράκη, το οποίο απέκτησε η συγκεκριμένη εταιρεία, την οποία αποτελούσαν ως μέτοχοι αρχικά η Νίκη Μουχταρίδου, σύζυγος του κ.Τοψίδη που κατείχε ως τον περασμένο Νοέμβριο του 2021 το μεγαλύτερο ποσοστό και συγκεκριμένα το 30%, ο γνωστός επιχειρηματίας από την Σαμοθράκη Νίκος Δημοσθένους, ιδιοκτήτης και του κορυφαίου ξενοδοχείου “Samothraki Beach Apartments & Suites Hotel” στις Μακρυλιές του νησιού που κατείχε το 25% των μετοχών, η αδερφή του Άννα με 10%, ο πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Σιμόπουλος, προσωπικός φίλος του Τάκη Τοψίδη με 25% και ο γιος του Ευθύμιος με 10%.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εμείς θεωρούμε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ότι ένα κλειστό επί χρόνια ξενοδοχείο της Σαμοθράκης θα ξαναλειτουργήσει και θα αυξήσει έτσι τον αριθμό δωματίων που μπορούν να εξυπηρετήσουν επισκέπτες και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Δίνοντας παράλληλα δουλειά σε αρκετό κόσμο. Πόσο μάλλον, όταν συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια ένας επιχειρηματίας όπως ο Νίκος Δημοσθένους, ο οποίος διαθέτει ήδη και λειτουργεί το καλύτερο ξενοδοχείο στην Σαμοθράκη, το “Samothraki Beach Apartments & Suites Hotel” στις Μακρυλιές. Ούτε υποστηρίζουμε ότι δεν δικαιούνταν την Κρατική Επιχορήγηση η εταιρεία και υπήρξε κάτι μεμπτό.

Η εταιρεία λοιπόν «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΒΕΙΡΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία» με τον διακριτικό τίτλο «ΚΑΒΕΙΡΟΣ I.Κ.Ε.» υπέβαλλε αίτηση να ενταχθεί στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων και με απόφαση που ιπέγραψε στις 29 Μαρτίου 2022 ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, αυτή εγκρίθηκε. Όπως αναφέρεται μάλιστα σε αυτήν, το ποσοστό Κρατικής Ενίσχυσης που θα λάβει είναι 55% και το ποσό ανέρχεται στα 953.839,02 ευρώ. Κοντά στο 1 εκατ. ευρώ δηλαδή ή αν θέλετε 9.500 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ, όπως συνηθίζει να αποκαλεί τα ευρώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΙΟΥ

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΒΕΙΡΟΣ

Βέβαια, ο αποτυχημένος υποψήφιος το 2019 για Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης συχνά κατά την κριτική του αναφερόμενος στον Χρήστο Μέτιο, λέει ότι μόνο να βάζει… ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ σε ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και να βγάζει φωτογραφίες είναι και δεν κάνει ουσιαστικό έργο. Η συγκεκριμένη υπογραφή του κ.Μέτιου όμως, έστω και αν είναι… τυπική και ανούσια, φέρνει 953.000 ευρώ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ στην επένδυση του κατά 30% συνολικά μαζί με την σύζυγο του Νίκη Μουχταρίδου, μετόχου της ξενοδοχειακής εταιρείας κ.Τοψίδη.

Τοψίδης: Μπήκε μέτοχος και έγινε Διαχειριστής της 

“Κάβειρος ΙΚΕ” τον περασμένο Νοέμβριο

Να επισημάνουμε εδώ, ότι αρχικά μέτοχος στην συγκεκριμένο ξενοδοχειακή εταιρεία της Σαμοθράκης “Κάβειρος ΙΚΕ”, ήταν με 30% η σύζυγος του Τάκη Τοψίδη, η επίσης επιχειρηματίας Νίκη Μουχταρίδου, με ποσοστό 30% και μάλιστα υπογράφει και τον Ισολογισμό του 2020 που είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΣ. Όμως σύμφωνα με την Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ όπου αναρτώνται οι σχετικές αποφάσεις και μπορεί οποιοσδήποτε να τις διαβάσει και να ενημερωθεί, μέτοχος έγινε πλέον και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ κ.Τοψίδης, καταβάλλοντας σε μετρητά το ποσό των  €29.235 και αποκτώντας από την σύζυγο του Νίκη το 6% του εταιρικού κεφαλαίου, ενώ το δικό της διαμορφώθηκε πλέον στο 24%. Όλα αυτά στις 22 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με την καταχώριση στο ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Έβρου. 

Παράλληλα, ο Τάκης Τοψίδης έγινε και ένας εκ των 3 Διαχειριστών της εταιρείας και όπως αναφέρεται δεσμεύοντας την με την μεμονωμένη ή την από κοινού ιδιόχειρη υπογραφή του, όπως και οι υπόλοιποι διαχειριστές. 

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

                                                ΑΡΘΡΟ 5-ΚΕΦΑΛΑΙΟ ( 487.240,00 € )

I. Η Νίκη Μουχταρίδου του Αθανασίου κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά το ποσό των €116.937 (εκατόν δέκα έξι εννιακόσια τριάντα επτά ευρώ) και έλαβε 116.937 (εκατόν δέκα έξι εννιακόσια τριάντα επτά) εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1.00) το καθένα, δηλαδή το 24% του εταιρικού κεφαλαίου.

ΙΙ. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης του Αθανασίου κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά το ποσό των €29.235 (είκοσι εννέα χιλιάδες διακόσια τριάντα πέντε ευρώ) και έλαβε 29.235 (είκοσι εννέα χιλιάδες διακόσια τριάντα πέντε) εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1.00) το καθένα, δηλαδή το 6% του εταιρικού κεφαλαίου.

ΙII. Η Άννα Δημοσθένους του Αλεξάνδρου κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά το ποσό των €51.161 (πενήντα μία χιλιάδες εκατόν εξήντα ένα ευρώ) και έλαβε 51.161 (πενήντα μία χιλιάδες εκατόν εξήντα ένα ευρώ) εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1.00) το καθένα, δηλαδή το 10,50% του εταιρικού κεφαλαίου.

IV. Ο Νικόλαος Δημοσθένους του Αλεξάνδρου κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά το ποσό των €119.373 (εκατόν δέκα εννέα τριακόσια εβδομήντα τρία ευρώ) και έλαβε 119.373 (εκατόν δέκα εννέα τριακόσια εβδομήντα τρία) εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1.00) το καθένα, δηλαδή το 24,50% του εταιρικού κεφαλαίου.

V. Ο Κωνσταντίνος-Σίμος Σιμόπουλος του Ευθυμίου κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά το ποσό των €121.810 (εκατόν είκοσι ενός χιλιάδων, οκτακοσίων δέκα ευρώ) και έλαβε 121.810 (εκατόν είκοσι μία χιλιάδες, οκτακόσια δέκα) εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1.00) το καθένα δηλαδή το 25% του εταιρικού κεφαλαίου

VI. Ο Ευθύμιος Σιμόπουλος του Κωνσταντίνου-Σίμου κατέβαλε ολοσχερώς σε μετρητά το ποσό των €48.724 (σαράντα οκτώ χιλιάδων επτακοσίων είκοσι τεσσάρων ευρώ) και έλαβε 48.724 (σαράντα οκτώ χιλιάδες επτακόσια είκοσι τέσσερα) εταιρικά μερίδια, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ (€1.00) το καθένα, δηλαδή το 10% του εταιρικού κεφαλαίου.

                                                  ΑΡΘΡΟ 9-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ

Ως διαχειριστές ορίζονται οι

α) Χριστόδουλος Τοψίδης του Αθανασίου, με ΑΔΤ και ΑΦΜ                                                                                   β) Άννα Δημοσθένους του Αλεξάνδρου, με ΑΔΤ και ΑΦΜ

και

γ) Ευθύμιος Σιμόπουλος του Κωνσταντίνου-Σίμου, με και ΑΦΜ

με θητεία διορισμού διαχείρισης έως 31.12.2022

Την εταιρία διαχειρίζεται και εκπροσωπούν οι Διαχειριστές της, οι οποίοι ενεργούν στο όνομα και για λογαριασμό της εταιρίας, δεσμεύοντας την με την μεμονωμένη ή την από κοινού ιδιόχειρη υπογραφή τους, κάτω από την εταιρική επωνυμία .

Μπορεί λοιπόν ο Τάκης Τοψίδης να επιτίθεται συχνά στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και να τον κατηγορεί ότι οι ενέργειες και οι υπογραφές του είναι καθαρά τυπικές και ανούσιες, αλλά η συγκεκριμένη απόφαση που εκείνος υπέγραψε, φέρνει 953.000 ευρώ… ζεστό κρατικό χρήμα στην ξενοδοχειακή εταιρεία της Σαμοθράκης όπου είναι μέτοχοι με συνολικό 30% ο ίδιος και η σύζυγος του. Τελικά… ψυχούλα ο Χρήστος Μέτιος, αφού και τον Δεκέμβριο του 2020 που ο κ.Τοψίδης με ανακοίνωση του τον κατηγορούσε ότι “οι Περιφέρειες απλώς εκταμιεύουν τους πόρους και περιορίζονται σε μία απλή λογιστική διαχείριση καθώς και σε κάποιες υπογραφές” για το πρόγραμμα LEADER του βορείου Έβρου. Μια από τις εταιρείες αυτές όμως που θα εισπράξει ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ που ανέρχεται στις 266.691 ευρώ, δηλαδή 2.267 ΚΑΤΟΥΣΤΑΡΚΑ είναι η εταιρεία catering του Τάκη Τοψίδη,  με την επωνυμία τότε: Χ. ΤΟΨΙΔΗΣ – Α. ΣΙΑΝΤΙΔΟΥ Ο.Ε.