Επανέρχεται η Εβδομάδα Υγείας από την Περιφέρεια ΑΜΘ, που είχε ανασταλεί λόγω κορονοϊού

Επανέρχεται η Εβδομάδα Υγείας από την Περιφέρεια ΑΜΘ, που είχε ανασταλεί λόγω κορονοϊού

Επανέρχεται μετά από δυο χρόνια η Εβδομάδα Υγείας, την οποία είχε καθιερώσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά είχε ανασταλεί από το 2020 λόγω πανδημίας.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου και θα αναπτυχθεί σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες, που μεταξύ άλλων θα αφορούν την αιμοδοσία, την “μετά covid” εποχή και τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και τον εθελοντισμό.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ Αριστείδης Μωυσιάδης, η εβδομάδα υγείας επιστρέφει, σε συνεργασία με φορείς, δημόσιες μονάδες υγείας και ιδιώτες γιατρούς, «με στόχο την πρόληψη και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας».

Σε ό,τι αφορά τη συμβολή της Περιφέρειας στη στήριξη και ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ο κ. Μωυσιάδης σημείωσε ότι η περιφερειακή διοίκηση χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για τον σκοπό αυτό, τονίζοντας μάλιστα ότι σε αυτό το πλαίσιο έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος καταγραφής των αναγκών των μονάδων υγείας.

«Ο σχεδιασμός ξεκινάει και ολοκληρώνεται από το υπουργείο Υγείας και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια, εμείς όπου χρειάζεται ενισχύουμε επικουρικά», διευκρίνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΑΜΘ.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*