Χιόνια προβλέπονται σε περιοχές του Έβρου την Μεγάλη Δευτέρα – Χαλάει ο καιρός την Κυριακή

Χιόνια προβλέπονται σε περιοχές του Έβρου την Μεγάλη Δευτέρα – Χαλάει ο καιρός την Κυριακή

Χαλάει ο καιρός από την ερχόμενη Κυριακή και από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν λόγω νοτιάδων, στο ξεκίνημα της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται και μέχρι το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, οι προβλέψεις μιλούν για πτώση της θερμοκρασίας και φθινοπωρινό αν όχι χειμωνιάτικο καιρό.

Αυτό μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει και το νομό Έβρου, όπου την Μεγάλη Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις σε αρκετά χαμηλά υψόμετρα σε όλη τη χώρα ενώ στην βόρεια Ελλάδα από τους 20-25 βαθμούς θα πάμε σε μονοψήφιες τιμές.

Μάλιστα αναμένεται να πέσουν και χιόνια σε μεγάλο ή ακόμα και μεσαίο υψόμετρο και κάποια από τα χωριά στο βόρειο Έβρο όπου σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε χιονοπτώσεις, φαίνεται να… ασπρίζουν. Κι εννοούμε τον ορεινό όγκο του Σουφλίου, αλλά και τις περιοχές του Πεντάλοφου Ορεστιάδας ή των Μεταξάδων Διδυμοτείχου.

Η θερμοκρασία στην Ορεστιάδα αναμένεται το μεσημέρι της Δευτέρας στους 3 με 4 βαθμούς, ενώ από την Κυριακή έως την Μεγάλη Τρίτη θα υπάρχει άστατος καιρός, με την πιο κρύα ημέρα την Δευτέρα.

Πηγή: Ορέστης Ορεστιαδίτης