Επίθεση του “Ελεύθερου Τύπου” στον γιο Δημοσχάκη: “Αντάρτης”, πολιτικός αμοραλιστής, διέσπασε τη Ν.Δ

Επίθεση του “Ελεύθερου Τύπου” στον γιο Δημοσχάκη: “Αντάρτης”, πολιτικός αμοραλιστής, διέσπασε τη Ν.Δ

-Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής, με την βοήθεια ΚΙΝ.ΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ

-Δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τον ίδιο αλλά και τον πατέρα του βουλευτή Έβρου, γράφει ο “Ε.Τ.”

-“Πανηγυρίζει” η εφημερίδα “Αυγή” του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη εξέλιξη

Άγρια επίθεση στον Σπύρο Δημοσχάκη, γιο του βουλευτή Έβρου της Ν.Δ Τάσου Δημοσχάκη, κάνει σήμερα με δημοσίευμα της η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, η οποία ως γνωστόν ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο και πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

Χρησιμοποιεί μάλιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του, όπως “αντάρτης” και “πολιτικός αμοραλισμός”, με αφορμή την… διάσπαση που έκανε στην παράταξη των υπαλλήλων της Βουλής η οποία ανήκει στη Ν.Δ, ο διορισμένος εκτός ΑΣΕΠ επί Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, γυμναστής και γιος του πρώτου σε ψήφους βουλευτή Έβρου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει… σάλο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος” σε όλο το κυβερνών κόμμα και καταλογίζονται ευθύνες για αυτή την εξέλιξη και στον πατέρα του Τάσο Δημοσχάκη.

Αθέτησε την υπόσχεση του ότι δεν θα

διεκδικήσει την θέση του Προέδρου

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων η εφημερίδα που υποστηρίζει τη Ν.Δ: “Ενώ η παράταξη της Ν.Δ είχε κερδίσει τις 4 από τις 7 έδρες του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής και μπορούσε να διατηρήσει το Προεδρείο του Συλλόγου, με το “άλμα Δημοσχάκη” βρέθηκε μειοψηφία 3-4. Ο πολιτικός αμοραλισμός του “αντάρτη” νέου Προέδρου του ΣΥΒ, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους εξαπατημένους συναδέρφους του. Όπως ακούγεται όμως υπάρχει και έντονη δυσαρέσκεια στο Μ.Μαξίμου, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για τον πατέρα του, ο οποίος είναι εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. Χωρίς καμιά απόδοση “οικογενειακής ευθύνης” -που δεν υπάρχει ούτως ή άλλως-η στάση του βουλευτή Τ.Δημοσχάκη έχει εκληφθεί ως στάση ενθάρρυνσης (και σίγουρα όχι αποτροπής) στο αντάρτικο του υιού. Συνήθως αυτές οι δυσαρέσκειες έχουν και κόστος…”

Τι ακριβώς έγινε όμως και η στάση του Σπύρου Δημοσχάκη, ο οποίος με εξώδικο που είχε στείλει στο Evros-news.gr είχε παραδεχθεί ότι προσλήφθηκε το 2006 ως συμβασιούχος στην Βουλή, χωρίς φυσικά διαδικασίες ΑΣΕΠ και όταν ο εκ Ισαακίου Διδυμοτείχου πατέρας του ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά από 3 συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έγινε ΜΟΝΙΜΟΣ στο γυμναστήριο της Βουλής, με απλή εισήγηση του προϊσταμένου του. Όλα αυτά επί Κυβέρνησης Ν.Δ με Πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ

Όπως γράφει το newsbreak.gr:

“Συνεχίζεται ο σάλος και οι διαμαρτυρίες στη Βουλή μετά την συγκρότηση στο Σύλλογο Υπαλλήλων τρικομματικού προεδρείου με αντάρτη της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και με την ΝΔ (που είχε πάρει 54%) να μένει εκτός προεδρείου. Ο μακιαβελικός σχεδιασμός της προεδροποίησης του «αντάρτη» Σπύρου Δημοσχάκη (γιού του βουλευτή της ΝΔ Τάσου Δημοσχάκη) προκάλεσε οργή στους διαδρόμους και τα γραφεία του κοινοβουλίου.

Μία ημέρα μετά το κάζο που έπαθε ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Σιαμπάνης ψάχνουν να βρουν πως συνέβη η «προδοσία». Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ κατέλαβε 4 από τις 7 έδρες, αλλά ο Σπ. Δημοσχάκης που εξελέγη με τη ΝΔ δήλωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία, κάτι που τελικά έκανε και εξελέγη με τις 2 ψήφους του ΚΙΝΑΛ και τη 1 ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάλληλος στην Βουλή και η νύφη του Τάσου Δημοσχάκη

Οι πιέσεις που ασκήθηκαν (ακόμα και στον βουλευτή Τ. Δημοσχάκη για τον γιο του) ήταν ασφυκτικές, καθώς και η σύζυγος του Σπ. Δημοσχάκη εργάζεται στις οικονομικές υπηρεσίες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σπ. Δημοσχάκης είπε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, δέχθηκε να πάρει την θέση του Γενικού Γραμματέα και με αυτή τη συμφωνία δρομολογήθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής.

Άλλωστε σε αυτή τη συνεδρίαση ο επί πολλά χρόνια Πρόεδρος Γ. Σιαμπάνης έκανε… πίσω για το καλό της παράταξης και είπε ότι αποσύρει την δική του υποψηφιότητα προτείνοντας για πρόεδρο την Μαρία Δρακουλάκου που προέρχεται από την παράταξη της ΝΔ και είναι η πιο στενή του συνεργάτης. Η παράταξη υπαλλήλων της Ν.Δ κατηγορούν τον Σπύρο Δημοσχάκη ότι ενώ συμφώνησε, έδωσαν τα χέρια ιαι μάλιστα φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί, στη συνέχεια τους κορόιδεψε όλους και συμμαχώντας με ΚΙΝ.ΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη Πρόεδρος και έτσι το κυβερνών κόμμα δεν έχει πλέον το Προεδρείο στον ΣΥΒ.

Πανηγυρίζει η εφημερίδα “Αυγή” του ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσημη εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, το κομματικό του όργανο “Η Αυγή” πανηγυρίζει μάλιστα για την συγκεκριμένη εξέλιξη, με τίτλο: “ΝΔ / Πώς έχασε τον έλεγχο και του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής” και στο ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ολική ανατροπή στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, αλλά και στην παράταξη της Ν.Δ. Παρά το ότι η Ν.Δ. κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία (αλλά χάνοντας έδρα…), υπήρξε εκ των έσω αμφισβήτηση και στη συνέχεια συγκρότηση προεδρείου με προερχόμενο από τη Ν.Δ. και τη σύμπραξη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της Ν.Δ. στον συνδικαλιστικό χώρο τις τελευταίες ημέρες, καθώς προηγήθηκε η νίκη του Θύμιου Λυμπερόπουλου στις εκλογές των ιδιοκτητών ταξί”.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, τις θέσεις του Προεδρείου, εκτός του “αντάρτη” και… διασπαστή-όπως τον κατηγορούν ευθέως οι συνάδερφοι του-Σπύρου Δημοσχάκη, για του βουλευτή Έβρου Τάσου, τις θέσεις του Προεδρείου πήραν Κίνημα Αλλαγής κα ΣΥΡΙΖΑ και έτσι η σύνθεση είναι:

Πρόεδρος: Σπύρος Δημοσχάκης

Αντιπρόεδρος: Ευτυχία (Φαίη) Γιαννάκου

Γραμματέας: Παναγιώτης Σόφιος-Σοφιάδης

Ταμίας: Δημήτρης Παππάς

Μέλη: Γιάννης Σιαμπάνης, Απόστολος Καλαματιανός, Μαρία Δρακουλάκου.