«Τόσο κοντά, τόσο μακριά…»: eTwinning συνάντηση σχολείων στο Γενικό Λύκειο Τυχερού

«Τόσο κοντά, τόσο μακριά…»: eTwinning συνάντηση σχολείων στο Γενικό Λύκειο Τυχερού

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, στο πλαίσιο του eTwinning project «Τόσο κοντά, τόσο μακριά…», τα συνεργαζόμενα σχολεία πραγματοποίησαν στο Γενικό Λύκειο Τυχερού την πρώτη διά ζώσης συνάντηση του προγράμματος, το οποίο έχει ως αντικείμενο την πολιτιστική κληρονομιά των περιοχών στις οποίες έχουν την έδρα τους.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωση του το Λύκειο Τυχερού:
“Συγκεκριμένα, το Ελληνικό Λύκειο Αννόβερου, το 2ο ΓΕ.Λ. Ορεστιάδας, το 1ο ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης, το 3ο ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης, το 4ο ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης, το ΓΕ.Λ. Σαμοθράκης και το ΓΕ.Λ. Τυχερού παρουσίασαν έργα των μαθητικών ομάδων eTwinning, τα οποία αφορούν μνημεία της υλικής, άυλης και φυσικής πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους, χρησιμοποιώντας μια σειρά εργαλείων Web 2.0.
Παράλληλα, οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Οικοτουριστικό Κέντρο Λίμνης Τυχερού και το Απολιθωμένο Δάσος Λευκίμμης, γνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό τον πολιτιστικό πλούτο της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής του Τυχερού.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού, κ. Δημήτριο Δαρούση για τη βοήθεια που προσέφερε στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης όπως και τους μαθητές/μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συναντήθηκαν στο Τυχερό, εμπλουτίζοντας το πρόγραμμα σε όλα τα επίπεδα με τη δημιουργικότητά και τη ζωντάνια τους.
Ελπίζουμε ότι η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία για μια εμβάθυνση της γνώσης των μαθητών/μαθητριών στα ζητήματα της τοπικής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και μια ευκαιρία για την περαιτέρω ανάπτυξη των βασικών δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.
Η επόμενη συνάντηση των συνεργαζόμενων σχολείων θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Σαμοθράκης τον ερχόμενο Μάιο”.