Έφυγαν από την Ελλάδα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, που είχαν ζητήσει άσυλο στην Αλεξανδρούπολη

Έφυγαν από την Ελλάδα οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, που είχαν ζητήσει άσυλο στην Αλεξανδρούπολη

Σε μία αποκάλυψη-”βόμβα” προχώρησαν τα ”ΝΕΑ”. Σχεδόν 6 χρόνια μετά την απόπειρα για Πραξικόπημα στη Τουρκία, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που εισήλθαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016, έχουν φύγει πλέον από την Ελλάδα.

Η άφιξή τους στην Ελλάδα και το νομό Έβρου όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο και τους δόθηκε, είχε φέρει εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και απασχόλησαν όλο αυτό το διάστημα κυβερνητικά στελέχη, δικαστικούς και μυστικές υπηρεσίες, αναχώρησαν σε ανύποπτο χρόνο έχοντας διασκορπιστεί μάλιστα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Η επιχείρηση φυγάδευσής του φέρεται να έγινε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στα «Νέα» , σε δύο φάσεις χωρίς να γίνουν αντιληπτές οι κινήσεις τους.

Η ασφαλής αναχώρησή τους έφερε ανακούφιση σε όσους ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλειά τους καθώς ήταν γνωστό πως αντικαθεστωτικοί που είχαν διαφύγει σε άλλες χώρες είχαν εντοπιστεί και αρπαχθεί από τους Τούρκους.

Ένας από τους πλέον εμπλεκόμενους στην υπόθεση των 8, ο δικηγόρος και καθηγητής Νομικής κ. Χρίστος Μανωλόπουλος , ο οποίος εκπροσωπούσε έναν από τους 8, επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι δεν βρίσκονται πλέον στη χώρα μας.

Οι 8 στρατιωτικοί κατηγορούνται ότι είχαν ενεργό ρόλο τη νύχτα που έγινε το πραξικόπημα στη Τουρκία. Η Κυβέρνηση Ερντογάν μάλιστα είχε κοινοποιήσει στις Ελληνικές αρχές οπτικό υλικό με τις κινήσεις τους τις κρίσιμες ώρες.

Από την πλευρά τους οι στρατιωτικοί αρνήθηκαν κάθε κατηγορία. Η Αθήνα ζυγίζοντας τη κατάσταση δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν για έκδοσή τους στη γείτονα χώρα. Μάλιστα ο Άρειος Πάγος, επικαλούμενος διεθνείς συμβάσεις αρνήθηκε οριστικά την έκδοσή του καθώς δεν θα τελούσαν δίκαιης δίκης.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ”, τα 8 μέλη της Οργάνωσης (FETO) έφυγαν από την Ελλάδα.

Πήγαν στους συγγενείς τους

Οι 8 έφυγαν από την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι και πήγαν στους συγγενείς τους σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη και στον Καναδά.

Μάλιστα τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν: ”Σκανδαλώδης απόφαση από την Ελλάδα! Έκαναν άλλη μια απάτη”!

Πηγή: directus.gr