Γιαλαμάς (Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου): “Δεχθήκαμε καταιγισμό πυρών απ’ την τουρκική πλευρά”

Γιαλαμάς (Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου): “Δεχθήκαμε καταιγισμό πυρών απ’ την τουρκική πλευρά”

Στην δύσκολη νύχτα για τους Συνοριοφύλακες του νομού Έβρου που διαχειρίστηκαν το περιστατικό στον περιοχή του Σουφλίου το βράδυ του Σαββάτου, καθώς δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από την τουρκική πλευρά στον ποταμό Έβρο, αναφέρθηκε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, ο οποίος κάθε βράδυ βρίσκεται και ο ίδιος στο ποτάμι και περιπολεί στην περιοχή του Τυχερού (το επισημαίνουμε γιατί αν και συνδικαλιστής είναι μάχιμος και δεν επέλεξε να… βουλευτεί με απόσπαση σε μη μάχιμη θέση), αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στα πυρά που εκτοξεύθηκαν από την τουρκική πλευρά. Άλλωστε κάτι τέτοιο επισημαίνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για το αιματηρό περιστατικό, στο έχασε τη ζωή της μία λαθρομετανάστρια που επέβαινε σε βάρκα λαθροδιακινητών, ενώ οι Συνοριοφύλακες διέσωσαν ακόμα τέσσερα άτομα, ανάμεσα τους και ένα παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σουφλί-ΤΩΡΑ: Πυροβολισμοί στον ποταμό Έβρο στα ελληνοτουρκικά σύνορα – Μεγάλη κινητοποίηση Αστυνομίας, επιτόπου Συριτούδης, Τσιάρας

Ο κ.Γιαλαμάς περιέγραψε πώς το κλιμάκιο δέχτηκε καταιγισμό πυροβολισμών από την τουρκική όχθη. «Ακόμα μία δύσκολη νύχτα για τον Έβρο ακόμα ένα δύσκολο περιστατικό. Στην περιοχή του Σουφλίου, εκεί που πρέπει να βρίσκονται οι Συνοριοφύλακες, συνάδελφοι μας εντόπισαν μία πλαστική λέμβο να έρχεται προς την Ελληνική όχθη. Δηλώσαμε την ιδιότητα μας και χρησιμοποιήσαμε ηχητικά και φωτεινά σήματα. Αμέσως από την απέναντι όχθη άρχισε καταιγισμός πυρών.

Οι συνάδελφοί μου αμέσως καλύφθηκαν και ανταπέδωσαν με προειδοποιητικά πυρά στον αέρα, για να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις ριπές που έρχονταν προς την Ελληνική όχθη, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν εάν ήταν πυρά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής ή πυρά από τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών, λόγω του σκοταδιού που επικρατούσε στην περιοχή. Όταν σταμάτησε όλος αυτός ο καταιγισμός των πυροβολισμών, μπόρεσαν και έφτασαν στην όχθη. Εκεί διέσωσαν πέντε άτομα ανάμεσα στους και ένα παιδί, δυστυχώς όμως επέπλεε μία γυναίκα νεκρή. Κατάφεραν όμως με αυτοθυσία να διασώσουν τους υπόλοιπους ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-Έβρος-ΤΩΡΑ: Μια νεκρή στον ποταμό Έβρο, από πυρά των Τούρκων στην περιοχή του Σουφλίου

Ήταν δύσκολο το περιστατικό αλλά η διαχείριση του με ψυχραιμία, υπομονή, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό αποσόβησε τα χειρότερα».

Κυκλώματα λαθροδιακινητών στον ποταμό Έβρο
Ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς επισημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό τα αδίστακτα κυκλώματα των λαθροδιακινητών έχουν αυξήσει τις ροές στον ποταμό Έβρο. «Έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες το τελευταίο διάστημα πυροβολισμών στις όχθες του Έβρου. Κυρίως από τα κυκλώματα αλλά και από την Τουρκική στρατοχωροφυλακή. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας. Ζητάμε την στήριξη της πολιτείας στα αιτήματα μας ώστε να φυλάμε τα σύνορα κάθε φορά που μας καλεί το καθήκον και να ανταπεξερχόμαστε στις δύσκολες καταστάσεις», καταλήγει.

Πηγή: iefimerida.gr