Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης για τους “αυτονομιστές βορείου Έβρου”: Υπονομεύοντας τον Έβρο εκ των έσω…

Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης για τους “αυτονομιστές βορείου Έβρου”: Υπονομεύοντας τον Έβρο εκ των έσω…

 

 

 

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

του Κώστα Τριανταφλλάκη


Ο πολύ γνωστός συμπατριώτης μας (από το Ασημένιο Διδυμοτείχου) συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, με ανάρτηση του παίρνει θέση για τις προσπάθειες των “αυτονομιστών του βορείου Έβρου”.

Ο γνωστός για την μαχητικότητα του όσον αφορά την περιοχή μας συντοπίτης μας, χρησιμοποιώντας και μια φωτογραφία με την γνωστή φράση “Ο Έβρος δεν πέφτει”, αναφέρει συγκεκριμένα:
“Δεν μας έφταναν τα όσα προβλήματα έχει ο Έβρος, εμφανίστηκε και μια δράκα ανθρώπων που επιδιώκουν να τεμαχίσουν τον Νομό για να βρουν πολιτικές θέσεις που θα χωρέσουν τις φιλοδοξίες τους.
Άκουσα μια συνέντευξη της επικεφαλής της πρωτοβουλίας για τη Δημιουργία Περιφερειακής Ενότητος Βορείου Έβρου, στην ΕΡΑ Ορεστιάδος.
Και αν είχα μια αμφιβολία για το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πρωτοβουλία, έφυγε και αυτή.
(Αλήθεια ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας γνωρίζει οτι η ΕΡΑ Ορεστιάδος έχει αναλάβει εργολαβικά να προπαγανδίζει αυτήν την αποσχιστική ενέργεια;
Είναι αυτός ο σκοπός της Δημόσια Ραδιοφωνίας; Να υπονομεύει την ενότητα του Έβρου;)
Η πολιτική επιχειρηματολογία που προσπάθησε ν’ αναπτύξει η επικεφαλής είναι για τα πανηγύρια.
Εκπέμπει έναν επαρχιωτισμό που θυμίζει δακρύβρεχτους μονολόγους της Μάρθας Βούρτση σε ελληνική ταινία του 1960.
Φταίει η…άτιμη κοινωνία που μείναμε…ταπεινοί και…καταφρονεμένοι.
Που είμαστε…αφελείς και μας…κοροϊδεύουν.
Φταίει που η Θράκη ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό το 1920!
Ε, τότε τι να πουν τα Δωδεκάνησα που ενσωματώθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Ως Εβρίτη με προσβάλει βαθύτατα η επιχειρηματολογία τους.
Επιδιώκουν να διασπάσουν έναν Νομό, γιατί με την κοντόφθαλμη λογική τους, θα έχουν περισσότερες δυνατότητες και περισσότερους πόρους!
Πιο ανόητος, πεθαίνεις!
Αυτή η πρωτοβουλία για τη διάσπαση του Εβρου διακατέχεται από ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμό.
Αυτούς τους έχω ικανούς, αν ήταν στην Κεντρική Εξουσία, να έβγαζαν την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση γιατί μόνη της θ΄ αντιμετώπιζε καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.
Η πρωτοβουλία αυτή ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ γιατί ο Νομός Εβρου αντιμετωπίζει ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΑΠΕΙΛΗ από τον εξ ανατολών γείτονα μας και δεν μπορεί για πολλούς λόγους, να διασπαστεί η ενότητά του.
Ως έλκων την καταγωγή από την Περιφέρεια Διδυμοτείχου και ψηφοφόρος της ιδίας περιφέρειας, αντιτίθεμαι σε οποιαδήποτε σκέψη τεμαχισμού του Νομού Εβρου.
Ο τεμαχισμός του Εβρου ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Θα δημιουργήσει περισσότερα και κυρίως ΘΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ στο σύνολό του.
Οι ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΣ θα μας βρούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Με κάθε τρόπο!
ΥΓ. Λυπούμαι, ειλικρινώς, που παρασύρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνός. Η ισχύς εν τη ενώσει Σεβασμιώτατε”.
Ποιος είναι ο Κώστας Τριανταφυλλάκης
Ο Κώστας Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου. Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο. Το 1979 μετέβη στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά και πολιτικές επιστήμες (Μaster) και Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό). Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1990. Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα marketing και επικοινωνίας. Έργα του: “Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει” (2012), “Ημερολόγια χαρμολύπης” (2014), “Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει” (2017), Μικρές περιπλανήσεις στις ρωγμές του χρόνου(2019).