Κουμπρίδης: Ζήτησε για τον ηλίανθο υπογραφή συμβολαίων και συνδεδεμένη ενίσχυση, από Σκρέκα, Γεωργαντά

Κουμπρίδης: Ζήτησε για τον ηλίανθο υπογραφή συμβολαίων και συνδεδεμένη ενίσχυση, από Σκρέκα, Γεωργαντά

Την υπογραφή συμβολαίων για την καλλιέργεια ηλίανθου αλλά και συνδεδεμένη ενίσχυση για αυτήν στους αγρότες, ζήτησε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” Λάμπρος Κουμπρίδης, κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ο κ.Κουμπρίδης συμμετείχε στην συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και Αγροτικής Απάντυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, η οποία έγινε στο γραφείο του πρώτου στην Αθήνα, εκπροσωπώντας τους αγρότες της Ορεστιάδας. Άλλωστε στην περιοχή μας και συγκεκριμένα από τον ΑΣΔ “Η ΕΝΩΣΗ” κάθε χρόνο καλλιεργούνται περίπου 150.000 στρέμματα ηλίανθου που αντιστοιχούν στο 20% της ελληνικής παραγωγής.

Την συγκεκριμένη σύσκεψη στην Αθήνα είχε ζητήσει ο Λάμπρος Κουμπρίδης από τον υπουργό κ.Γεωργαντά όταν πήρε αυτός μέρος στην ημερίδα της Ορεστιάδας και άμεσα υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο αίτημα του. Σε αυτήν εκτός των δύο αρμόδιων υπουργών και του Προέδρου των αγροτών της Ορεστιάδας, συμμετείχαν επίσης ο Στέργιος Λίτος από τις Σέρρες, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραγωγών Ενεργειακών Φυτών (ΠΑΣΚΕΦ) και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιοντίζελ Ελλάδος (ΣΒΙΒΕ).

Στόχος ήταν να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει (καθυστέρηση κατανομής βιοντίζελ). Οι δυο υπουργοί ανέφεραν πως το ζήτημα της κατανομής είναι σε καλό δρόμο και θα υπογραφεί ως τις 5 Μαίου, ενώ έγινε συζήτηση και για την… θωράκιση της καλλιέργειας των ενεργειακών. Στο ζήτημα αυτό ο Λάμπρος Κουμπρίδης αλλά και ο Στέργιος Λίτος, ζήτησαν από Σκρέκα και Γεωργαντά να υπάρξει συμβολαιακή καλλιέργεια για τον ηλίανθο, αλλά και να δοθεί συνδεδεμένη ενίσχυση. Επίσης τέθηκε ξεκάθαρα η απαίτηση του αγροτικού κόσμου να υπάρξει μια καλή τιμή για τους καλλιεργητές ηλίανθου.

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών “Η ΕΝΩΣΗ” Λάμπρος Κουμπρίδης απέδειξε άλλη μια φορά ότι μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης ξέρουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν για τα μέλη τους και να απαιτούν όταν χρειάζεται αυτά που δικαιούνται οι αγρότες της περιοχής τους.