Διδυμότειχο: Γεύμα της Προέδρου Δημοκρατίας στο κάστρο, παρουσία Στάνκογλου, Γκατσιούδη, με θρακιώτικο τραγούδι Β.Δημούδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Γεύμα της Προέδρου Δημοκρατίας στο κάστρο, παρουσία Στάνκογλου, Γκατσιούδη, με θρακιώτικο τραγούδι Β.Δημούδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο κάστρο του Καλέ, στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης, παρατέθηκε πριν από λίγο το επίσημο γεύμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επισκέπτεται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή τον Έβρο.

Οι καλές καιρικές συνθήκες, το… βυζαντινό περιβάλλον του κάστρου του Διδυμοτείχου, δημιούργησαν πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα σε όλους, αλλά ιδιαίτερη σημασία έχουν οι συνδαιτημόνες της κ.Σακελλαροπούλου που παρακάθισαν σε αυτό το γεύμα με νηστίσιμο μενού. Γιατί πέρα από τους θεσμικούς εκπροσώπους, όπως ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής τη XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Θεόδωροσ Χατζηγεωργίου, είχαν κληθεί και άλλοι πετυχημένοι στον τομέα τους Εβρίτες. Όπως ο καταξιωμένος ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου που κατάγεται από το χωριό Θούριο (μεταξύ Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας) ο οποίος βρίσκεται για τις γιορτές του Πάσχα στην περιοχή μας, αλλά και ο εκ Διδυμοτείχου Ολυμπιονίκης του ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης.

Στην παρέα της Προέδρου της Δημοκρατίας που συνοδεύεται από τον σύζυγο της και ο γνωστός συντοπίτης μας (από την Καρωτή Διδυμοτείχου) τραγουδιστής και οργανοπαίκτης Βαγγέλης Δημούδης, ο οποίος τραγούδησε ένα πασχαλινό θρακιώτικο τραγούδι και καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους. Συμμετείχαν επίσης η ιδιοκτήτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου που παρέθεσε το γεύμα, οι επιχειρηματίες της περιοχής Χρήστος Παπαζηλάκης της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, ο Χρήστος Ζησάκης της εταιρείας αγροτικών προϊόντων και βιοαερίου αλλά και Αρτογλυκισματων και ο Γιάννης Παυλούδης (της Hellas Frost) από τους Μεταξάδες Διδυμοτείχου και άλλοι προσκεκλημμένοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΒΑΓΓΈΛΗ ΔΗΜΟΥΔΗ 

Το ΒΙΝΤΕΟ είναι του επίσης Εβρίτη ταλαντούχου σκηνοθέτη (από τα Βρυσικά Διδυμοτείχου) Δημήτρη Κιτσικούδη, ο οποίος βρισκόταν επίσης στον χώρο του γεύματος και κατέγραψε την συγκινητική αυτή στιγμή με επαγγελμματικό τρόπο.

Ο Γιάννης Στάνκογλου μάλιστα ενθουσιασμένος από την γνωριμία με την επίσης Θρακιώτισσα (από την Σταυρούπολη Ξάνθης) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φωτογραφήθηκε μαζί της και ανέβασε το στιγμιότυπο στην προσωπική του σελίδα.