Ξέσπασμα Κούγια για δίκη Τοπαλούδη: Μόνοι στο δικαστήριο οι γονείς της – Μύκονο ή Ντουμπάι οι κήνσορες

Ξέσπασμα Κούγια για δίκη Τοπαλούδη: Μόνοι στο δικαστήριο οι γονείς της – Μύκονο ή Ντουμπάι οι κήνσορες

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση σχετικά με τη διεξαγωγή στο Εφετείο της Αθήνας της δίκης για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε εκτενώς και με δριμύ τρόπο στις διαδικασίες και τον τρόπο αναπαραγωγής τους. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, “στο δικαστήριο είναι μόνοι τους πλέον και εγκαταλελειμμένοι οι τραγικοί γονείς της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη κι εμείς οι δικηγόροι, που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους έντιμους δικαστές που κοπιάζουν μεγαλοβδομαδιάτικα, μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από τους τόπους καταγωγής τους για να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση με όλες τις συνθήκες μιας δίκαιης δίκης”.

Παράλληλα, επιτίθεται υποστηρίζοντας πως “οι συνθήκες διεξαγωγής αυτής της εμβληματικής δίκης για την προστασία κάθε γυναίκας από τα κακουργήματα βιασμών, τα οποία είναι καθημερινότητα, επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα του 2022, εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στον πολιτισμένο κόσμο, αυτού του είδους τα αντικοινωνικά γεγονότα αντιμετωπίζονται είτε από τα ΜΜΕ, είτε από τους επαγγελματίες ακτιβιστές μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποινικολόγου:

“Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, που έλαβαν χώρα στα τέλη Νοέμβριου του 2018 στη Ρόδο.

Δυστυχώς, οι συνθήκες διεξαγωγής αυτής της εμβληματικής δίκης για την προστασία κάθε γυναίκας από τα κακουργήματα βιασμών, τα οποία είναι καθημερινότητα, επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα του 2022, εν αντιθέσει με ό,τι συμβαίνει στον πολιτισμένο κόσμο, αυτού του είδους τα αντικοινωνικά γεγονότα αντιμετωπίζονται είτε από τα ΜΜΕ, είτε από τους επαγγελματίες ακτιβιστές μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο και μόνο για να γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων οι πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές lifestyle, με τους αγράμματους παρουσιαστές και οι εκπομπές του σαββατοκύριακου, χωρίς καμία κοινωνική και κοινωνιολογική προσέγγιση, αφού το μόνο που ενδιαφέρει είναι η εικόνα, οι εντυπώσεις και οι μεγάλες κουβέντες.

Αλέξης Κούγιας

Στο δικαστήριο είναι μόνοι τους πλέον και εγκαταλελειμμένοι οι τραγικοί γονείς της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη κι εμείς οι δικηγόροι, που προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους έντιμους δικαστές που κοπιάζουν μεγαλοβδομαδιάτικα, μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από τους τόπους καταγωγής τους για να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση με όλες τις συνθήκες μιας δίκαιης δίκης.

Ένιωσα την ανάγκη, όντας σχεδόν μόνος μαζί με το συνάδελφό μου κο Βαγγέλη Γκιουγκή, που εκπροσωπούμε την οικογένεια της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη, να αναδείξω αυτό το κορυφαίο αντικοινωνικό γεγονός που προσβάλλει την κοινωνία μας, όντας μόνοι σε ένα ερημικό τεράστιο κτίριο, μήπως κι όταν επιστρέψουν από τη Μύκονο ή το Ντουμπάι αυτοί οι κήνσορες της καθημερινότητας, που εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις, χωρίς να έχουν ιδέα είτε από ποινικό δίκαιο, είτε από την ηθική της απονομής του δικαίου, ασχοληθούν με αυτή την δικαστική τραγωδία με σωστό τρόπο, σεβόμενοι το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, για να νιώσουν τουλάχιστον οι γονείς της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη ότι σε αυτόν τον Γολγοθά της υπόλοιπης ζωής τους δεν είναι μόνοι.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.”

Πηγή: thetoc.gr