Προσλήψεις και παραμονή των “αδαπάνως”, ζήτησαν οι Ενώσεις Συνοριοφυλάκων απ’ το νέο Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος

Προσλήψεις και παραμονή των “αδαπάνως”, ζήτησαν οι Ενώσεις Συνοριοφυλάκων απ’ το νέο Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος

Τα Σωματεία Συνοριακών Φυλάκων της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Έβρου, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, παρουσία και του προέδρου της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. Χαρέλα Παναγιώτη, συναντήθηκαν με τον νέο Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Δούβαλη Γεώργιο μετά από πρόσκληση του ιδίου.


Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Υποστράτηγος κ. Συριτούδης Πασχάλης και πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης.
Πέραν της εθιμοτυπίας λόγω της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, καταθέσαμε στον κ. Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό και τον κλάδο μας γενικότερα στις Υπηρεσίες μας.
Πιο συγκεκριμένα, ζητήσαμε άμεσα την ενίσχυση με νέο εξειδικευμένο προσωπικό συνοριακών φυλάκων σε Έβρο, Κομοτηνή και Καβάλα με βάση τις επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας αλλά κυρίως για την ιδιαίτερη αναγκαιότητα ενίσχυσης των Υπηρεσιών μας που έχουν πραγματικό πρόβλημα.


Τονίσαμε για πολλοστή φορά την επιτακτική ανάγκη της εξεύρεσης οριστικής λύσης στην παραμονή των αδαπάνως αποσπασμένων συναδέλφων μας με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις για την άρση του αδιεξόδου πολλών συναδέλφων που υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή μέσα σε ένα ιδιαίτερο και αβέβαιο καθεστώς.
Επισημάναμε για τους συναδέλφους συνοριακούς φύλακες σε Δράμα και Ξάνθη οι οποίοι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες ότι θα πρέπει να υπηρετούν σε ένα ασφαλέστερο και μονιμότερο εργασιακό περιβάλλον όπως το σύνολο των προηγούμενων συνοριακών φυλάκων που προσλήφθηκαν κατά το παρελθόν και με αρμοδιότητες που να μην συγχέονται από το ιδιότυπο καθεστώς της πρόσληψης.
Επίσης, επισημάναμε την πρόοδο στις προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια αλλά παράλληλα τονίσαμε και τις ιδιαίτερες αστοχίες επί των συγκεκριμένων προμηθειών που καταγράφηκαν και δυστυχώς επιβαρύνουν την υπηρεσιακή μας δραστηριότητα.
Συνεχίζουμε με την υποχρέωσή μας, ως συνδικαλιστικοί φορείς, πέρα από τις διαπιστώσεις και την καταγραφή των προβλημάτων, να προτείνουμε και τις λύσεις αυτών συνεχίζοντας αυτή την προσπάθεια μέσα από ένα κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης με την ηγεσία και έναν κοινό παρονομαστή, την διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας, αλλά και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ε.Α.Υ.Σ.Φ.Ν.Δ.                         Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε
ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΙΣΑΑΚ      ΓΙΑΛΑΜΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ε.Α.Υ.Δ.Λ.Π.Ε.Κ.                            Ε.Σ.Α.Ξ.

ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ         ΔΟΝΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ