Ουκρανία: Οι ισλαμιστές Τσετσένοι του Καντίροφ που χρησιμοποιεί ο Πούτιν, πανηγυρίζουν την «άλωση» της Ορθόδοξης Μαριούπολης

Ουκρανία: Οι ισλαμιστές Τσετσένοι του Καντίροφ που χρησιμοποιεί ο Πούτιν, πανηγυρίζουν την «άλωση» της Ορθόδοξης Μαριούπολης

Τσετσένοι του Καντίροφ, μαχητές του Ισλάμ που χρησιμοποιούν ο Πούτιν και οι Ρώσοι στην Ουκρανία, ποζάρουν σαν αστακοί, κρατώντας σημαίες ενώ από πίσω τους φαίνονται τα ερείπια της ορθόδοξης πόλης και φωνάζουν το γνωστό «Αλαχού Ακμπάρ».

Την ώρα που οι μάχες στη Μαριούπολη συνεχίζεται ανάμεσα σε Ουκρανούς και Ρώσους ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, επικεφαλής ανταποκριτής εξωτερικών υποθέσεων, Γιαροσλάβ Τροφίμοφ, ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο που είχε ανεβάσει στο Telegram ο αρχηγός των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ.
Στο συγκεκριμένο βίντεο που ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου  απεικονίζονται μαχητές του Ισλάμ, να ποζάρουν σαν αστακοί, κρατώντας σημαίες ενώ από πίσω τους φαίνονται τα ερείπια της ορθόδοξης πόλης. Μάλιστα κραυγάζουν τη φράση «Αλαχού Ακμπάρ».

«Σύμφωνα με τις ιαχές Allahu Akbar, η πόλη που κάποτε ιδρύθηκε από Έλληνες που διέφυγαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία «απελευθερώθηκε» από τους κατοίκους της από τις Τσετσένους πολιτοφυλακές του Πούτιν. Τι ανατροπή της ιστορίας…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Φόβοι για 9.000 νεκρούς αμάχους σε ομαδικό τάφο στη Μαριούπολη

Από 3.000 έως 9.000 άμαχοι ενδέχεται να έχουν θαφτεί σε έναν ομαδικό τάφο κοντά στη Μαριούπολη, σύμφωνα με εκτίμηση της τοπικής δημοτικής αρχής.

«Στο χωριό Μανχούς, οι εισβολείς μπορεί να έχουν θάψει από 3.000 έως 9.000 κατοίκους της Μαριούπολης. Σε αυτό συνηγορεί η σύγκριση με δορυφορικές φωτογραφίες ενός ομαδικού τάφου στην Μπούκα, όπου βρέθηκαν 70 σοροί. Σε φωτογραφίες της 9ης Απριλίου από την (αμερικανική ιδιωτική εταιρεία) Maxar, ο χώρος της ομαδικής ταφής στο Μανχούς είναι 20 φορές μεγαλύτερος. Οι κατακτητές έσκαβαν διαρκώς και έθαβαν πτώματα τις επόμενες ημέρες. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι σε τέτοιους τάφους οι σοροί κείτονται σε διαφορετικά επίπεδα (στρώματα)», αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο Telegram.

Ο δήμαρχος της πολιορκημένης Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο συνέκρινε τα «εγκλήματα» των Ρώσων με τη σφαγή στο Μπάμπι Γιαρ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου του 21ου αιώνα διαπράχτηκε στη Μαριούπολη. Είναι το νέο Μπάμπι Γιαρ. Τότε ο Χίτλερ σκότωσε Εβραίους, Ρομά και Σλάβους. Σήμερα ο Πούτιν εξοντώνει Ουκρανούς. Έχει ήδη σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες αμάχους στη Μαριούπολη. Απαιτείται μια ισχυρή αντίδραση από όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει αυτή η γενοκτονία», είπε ο Μποϊτσένκο.