Έβρος: “Εξαφανισμένο” παραμένει το ΚΙΝ.ΑΛ-ΠΑΣΟΚ – Καμιά παρουσία ή παρέμβαση – Μόνο στις εσωκομματικές εκλογές… εμφανίζεται

Σε 10 ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Μαίου, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων οργάνων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, αλλά και αντιπροσώπων ενόψει του 3ου Συνεδρίου του, κάτι που ισχύει φυσικά και για την περιοχή μας.

Έχουν περάσει το μεταξύ 5 μήνες από την εκλογή του νέου του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη στις αρχές του Δεκεμβρίου 2021 και παρά την αρχική… δυναμική και τον ενθουσιασμό (μαζί με δημοσκοπική άνοδο) που υπήρξαν, το συγκεκριμένο πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, εξακολουθεί να παραμένει “εξαφανισμένο” ή για την ακρίβεια εντελώς… ανύπαρκτο στο νομό Έβρου. Κι αυτό δεν αποτελεί μόνο δική μας αίσθηση και διαπίστωση, αλλά και δικών του στελεχών, ψηφοφόρων και ανθρώπων οι οποίοι παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο. Ότι επικρατούσε ως την εκλογή Ανδρουλάκη, τα ίδια ισχύουν και τώρα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, αφού δεν έχει καμιά παρουσία ή παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν και διαδραματίζονται στον Έβρο. Σε τοπικό επίπεδο το συγκεκριμένο τρίτο κόμμα της Βουλής, ουσιαστικά… δεν υπάρχει και αυτό μόνο εθελοτυφλούν δεν το βλέπουν.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του με την Γραμματέα Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου είναι μονίμως απούσα και “εξαφανισμένη”. Τα στελέχη του, οι υποψήφιοι βουλευτές ή όσοι έχουν την φιλοδοξία να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, επίσης δεν έχουν καμιά ουσιαστική παρουσία ή παρέμβαση σε όσα συμβαίνουν στο νομό Έβρου. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ για παράδειγμα, δεν υπήρχε πουθενά τόσο στις πολύμηνες αντιδράσεις των κατοίκων για το ΚΥΤ Φυλακίου. Δεν υπάρχει πουθενά στις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες για τη Νοσηλευτική Διδυμοτείχου που υπάρχει κίνδυνος να φύγει από το Διδυμότειχο, στα όσα συμβαίνουν με την πανδημία του κορονοϊού, τις ελλείψεις στα δυο Νοσοκομεία του νομού και ένα σωρό ακόμα προβλήματα. Γιατί αντιπολίτευση δεν γίνεται με κάποιες αναρτήσεις στο facebook από στελέχη του, αλλά με φυσική παρουσία εκεί που διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται οι πολίτες, με ανακοινώσεις, δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ και συγκεκριμένες θέσεις.

Κάποιοι επικαλούνται το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ δεν έχει βουλευτή στο νομό Έβρου. Μα και η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου δεν έχει, αλλά κάθε τόσο βουλευτές από άλλους νομούς, ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος του, μεταφέρουν στο Κοινοβούλιο με Ερωτήσεις τους τα προβλήματα του Έβρου. Ούτε το ΚΚΕ διαθέτει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην περιοχή μας, αλλά βουλευτές του όπως ο Γιάννης Δελής, καταθέτουν επίσης Ερωτήσεις και κάνουν παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν τους Εβρίτες.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ και εννοώ υποψήφιους βουλευτές των προηγούμενων εθνικών εκλογών όπως ο Λευτέρης Χαμαλίδης ή επίδοξοι υποψήφιοι όπως ο Σταύρος Βαβίας που τον “σπρώχνουν” διάφοροι για να διεκδικήσει βουλευτική έδρα, ποια παρουσία έχουν; Ειδικά ο τελευταίος, το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να γίνεται αρεστός στον επικεφαλής του Τάκη Τοψίδη, στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας ΑΜΘ. Για το κόμμα το οποίο φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει στην Βουλή, δεν έχει κάνει το παραμικρό.

Αποκορύφωμα ήταν όσα συνέβησαν αρχές Απριλίου στην εκδήλωση με θέμα «Αυτοοργάνωση του Κόμματος και πορεία προς το Συνέδριο» που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ υποτίθεται ότι κάνει καινούργιο ξεκίνημα, με νέο αρχηγό το Νίκο Ανδρουλάκη, διαφορετική νοοτροπία, νέα πρόσωπα που δεν έχουν τα αρνητικά του παρελθόντος και δεν προκαλούν αποστροφή στον κόσμο και από τα κεντρικά γραφεία έστειλαν στην Αλεξανδρούπολη να μιλήσει ο επί πολλά χρόνια υπουργός και νυν Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Α’ Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης; Ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του… βαθέως ΠΑΣΟΚ; Ποιο μήνυμα ανανέωσης και καινούργιου ξεκινήματος να εκπέμψει στον κόσμο της κεντροαριστεράς, ώστε να επιστρέψει στο κόμμα; Αποστροφή και τις… μαύρες ημέρες που απομάκρυναν κόσμο από το ΠΑΣΟΚ θυμίζει στην συντριπτική πλειοψηφία. Χάθηκαν τα νέα στελέχη που βρίσκονται πέριξ του κ.Αδρουλάκης “Φρέσκα” πρόσωπα που δεν έχουν αρνητική παρουσία στο παρελθόν, ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά;

Αλλά και σε τοπικό επίπεδο, υπάρχουν νέοι άνθρωποι που ανήκουν στον χώρο αυτό, με αξιόλογη επαγγελματική και κοινωνική παρουσία, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θετικό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα που επιχειρεί. Που δεν έχουν… ανθρωποδιώχτη θα λέγαμε. Που είναι συμπαθή και σε άλλους χώρους. Όπως η δικηγόρος Κρυσταλλία Αρμενάκη, ο Γιάννης Αρχοντάκης που λέγεται ότι προορίζεται για νέος Γραμματέας της Νομαρχιακής Έβρου, οι γιοι του συγχωρεμένου Χρήστου Πετριτζίκη που δείχνουν κοινωνική δραστηριότητα. Τέτοια πρόσωπα, που δεν έχουν συνδεθεί με το καθεστωτικό, παλαιό ΠΑΣΟΚ το οποίο ακόμα και οι επί χρόνια ψηφοφόροι και υποστηρικτές του δεν θέλουν να θυμούνται, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα και ένα ρεύμα σε αυτή την καινούργια προσπάθεια. Γιατί ακόμα και ο Σταύρος Βαβίας, που ορισμένοι κομματικοί ινστρούχτορες θέλουν να παρουσιάσουν ως κάτι… καινούργιο, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, από τότε που ήταν αποτυχημένος Αντιπεριφερειάρχης του Άρη Γιαννακίδη, έχει… κουράσει ως εκπρόσωπος υποτίθεται του ΠΑΣΟΚ.

Πως θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαίου

Όπως τονίσαμε, καλά που έρχονται οι εσωκομματικές εκλογές της 8ης Μαίου με την διαδικασία για την ανάδειξη νέων οργάνων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, αντιπροσώπων ενόψει του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής και την επιλογή του ονόματος της παράταξης, που θα δημιουργήσουν και πάλι μια κάποια… κινητικότητα. Που θα θυμίσουν στους Εβρίτες ότι υπάρχει και ένα κόμμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ0-ΚΙΝ.ΑΛ. Μάλιστα ήδη στάλθηκε η Εγκύκλιος προς τις Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου από τον επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης, Απόστολο Πάνα.

Συγκεκριμένα, αυτή έχει ως εξής:

1. Η Κ.Π.Ε. κατά τη συνεδρίασή της στις 20/3/2022 αποφάσισε το τρίτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής να πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-21-22 Μαΐου στο Στάδιο Τάε Κβον Ντο και η ψηφοφορία για την εκλογή των νομαρχιακών και τοπικών οργάνων του Κινήματος στις 08/05/2022.

2. Η ψηφοφορία για την εκλογή των 4.200 συνέδρων και την ανάδειξη των νέων οργάνων στις Ν.Ο. και Τ.Ο. (Νομαρχιακές Επιτροπές, Ν.Ε., και συντονιστικές επιτροπές, Σ.Ε., αντίστοιχα) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 και ώρες 07:00 – 19:00, ενώ θα υπάρξει και ξεχωριστή διαδικασία για την επιπλέον εκλογή 100 συνέδρων από τις οργανώσεις των Χώρων Εργασίας και των Επιστημονικών Φορέων.

3. Βασική επιδίωξη θα αποτελέσει η λειτουργία τουλάχιστον ενός εκλογικού κέντρου σε κάθε δήμο, με όσο το δυνατόν περισσότερα εκλογικά τμήματα (κάλπες).

4. Την ευθύνη για τον ορισμό των μελών των εφορευτικών επιτροπών θα έχει η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (Ν.Ο.Ε.Σ.) που συγκροτείται από τον εκάστοτε Γραμματέα της Ν.Ε. και τα μέλη Κ.Π.Ε. της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας. Σημειώνεται ότι για τις περιφέρειες που δεν υπάρχουν αντίστοιχα μέλη ή δεν επαρκούν, η επιτροπή θα συμπληρώνεται από μέλη που θα ορίσει ο Επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης, συνεπικουρούμενος συμβουλευτικά από την ΕΔΕΚΑΠ.

5. Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται είτε ηλεκτρονικά, μέσω φόρμας που θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε με email που θα αποστέλλεται στο: ekloges8maiou@gmail.com μέχρι και την Τετάρτη 4/5/2022 και ώρα 14:00, ενώ επισημαίνεται ότι δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος. Η προθεσμία απόσυρσης ή παραίτησης υποβληθείσας υποψηφιότητας εκπνέει την Πέμπτη 5/5/2022 και ώρα 12:00.

6. Η πιστοποίηση των υποψηφίων αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΔΕΚΑΠ, η οποία θα ολοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία μέχρι και την Πέμπτη 5/5/2022 και ώρα 20:00.

7. Τα πιστοποιημένα από την ΕΔΕΚΑΠ ψηφοδέλτια, τόσο για την ανάδειξη συντονιστικών επιτροπών των Τ.Ο. και νομαρχιακών επιτροπών των Ν.Ο., όσο και για την εκλογή συνέδρων για το 3ο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, προωθούνται την ίδια ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 5/5/2022 στις Ν.Ε. για την έγκαιρη εκτύπωσή τους.

8. Οι συντονιστικές επιτροπές (Σ.Ε.) των Τ.Ο. των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Δήμων των μεγάλων αστικών κέντρων Περιφέρειας Αττικής και Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς και των δημοτικών διαμερισμάτων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πατραίων και Ηρακλείου, θα είναι επταμελείς. Για τους υπόλοιπους καλλικρατικούς δήμους οι Σ.Ε. θα είναι πενταμελείς, πλην των δήμων Πέλλας (Γιαννιτσών), Αγρινίου, Ήλιδας(Αμαλιάδας) και Άργους – Μυκηνών που, ενώ οι εν λόγω δήμοι δεν είναι πρωτεύουσες νομών, το όργανο θα είναι επταμελές λόγω πληθυσμιακών κριτηρίων. Εφόσον υπάρξει από κάποια Ν.Ο.Ε.Σ. αιτιολογημένο αίτημα για μετατροπή κάποιας συντονιστικής από πενταμελή σε επταμελή, αυτό θα εξετάζεται από την ΕΔΕΚΑΠ.

9. Για τις προβλεπόμενες στην §8 του άρθρου 11 του Καταστατικού οργανώσεις Χώρων Εργασίας και Επιστημόνων, η ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, στη διεύθυνση Χαριλάου Τρικούπη 50 και από ώρα 08:00 έως 20:00. Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32, Θεσσαλονίκη). Τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσουν δύο ξεχωριστά εκλογικά κέντρα με δύο εκλογικά τμήματα το κάθε ένα. Οι προθεσμίες για την κατάθεση υποψηφιοτήτων θα είναι οι ίδιες που προβλέπονται από την παρούσα εγκύκλιο για όλους τους συνέδρους, δηλαδή έως την 4η Μαΐου 2022. Στην κατάσταση ψηφισάντων θα συμπληρώνονται υποχρεωτικά όλα τα στοιχεία του ψηφίσαντος μέλους μεταξύ των οποίων η επιστημονική ιδιότητα ή/και ο χώρος εργασίας.

Ο συνολικός αριθμός των συνέδρων ανέρχεται σε εκατό (100), οι οποίοι κατανέμονται σε τριάνταπέντε (35) από τους Χώρους Εργασίας στην Αθήνα, τριάνταπέντε (35) από τους Επιστημονικούς Φορείς στην Αθήνα, δεκαπέντε (15) από του Χώρους Εργασίας στη Θεσσαλονίκη και δεκαπέντε (15) από τους Επιστημονικούς Φορείς στη Θεσσαλονίκη. Για την εκλογή μίας / ενός συνέδρου προϋπόθεση είναι η / ο υποψήφια/ος να λάβει τουλάχιστον 7 ψήφους. Στις ανωτέρω οργανώσεις δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο όσοι δεν θα έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα στην ψηφοφορία της 8ης Μαΐου σε ότι αφορά στην εκλογή συνέδρων.

10. Οι Ν.Ε. θα αποτελούνται από επτά έως δεκαπέντε μέλη και συγκεκριμένα:

– οι Ν.Ε. μονοεδρικών περιφερειών θα είναι επταμελείς,

– διεδρικών: εννεαμελείς,

– τριεδρικών και τετραεδρικών: εντεκαμελείς,

– πενταεδρικών έως και επταεδρικών: δεκατριαμελείς, και

– από οκταεδρικές και άνω περιφέρειες, οι Ν.Ε. θα είναι δεκαπενταμελείς (βλ. συνημμένο πίνακα).

11. Η σταυροδοσία για τις Ν.Ε. θα είναι ίση με το 20% του εκλεγόμενου οργάνου ήτοι:

Έως 7 μέλη: 1 σταυρός

9 – 11 μέλη: 2 σταυροί και

13 – 15 μέλη: 3 σταυροί

Η σταυροδοσία για τις συντονιστικές επιτροπές (Σ.Ε.) των Τ.Ο. ορίζεται λόγω και του όγκου των μεγάλων αστικών κέντρων:

5 μέλη: 1 σταυρός

7 μέλη: 2 σταυροί

Στους 48 οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο από το νομό Έβρου

12. Για το συνέδριο, μέσω των Τοπικών Οργανώσεων θα εκλεγούν 4.200 αντιπρόσωποι, οι οποίοι κατανέμονται στις οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού ανάλογα με τον αριθμό ψηφισάντων στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Κυριακής 5/12/2021. Στους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης η κατανομή θα γίνει ανά διαμέρισμα σύμφωνα με την καταγραφή ψηφισάντων στα εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν κατά την ψηφοφορία της 5/12/2021. Ο πίνακας κατανομής των συνέδρων επισυνάπτεται ως παράρτημα στην παρούσα εγκύκλιο. Για την εκλογή συνέδρων, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού, ισχύει η μονοσταυρία και το πλειοψηφικό σύστημα. Σημειώνεται ότι για την εκλογή ενός/μίας συνέδρου, προϋπόθεση είναι ο/η υποψήφιος/α να λάβει τουλάχιστον επτά (7) ψήφους.

Από το νομό Έβρου θα εκλεγούν σύμφωνα με την συγκεκριμένη εγκύκλιο 48 αντιπρόσωποι κατανεμημένοι ως εξής:

 13. Για όλα τα όργανα και για τους συνέδρους ισχύουν οι ποσοστώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 35 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής.

14. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 8/5/2022. Σε όλους του δήμους των εκλογικών περιφερειών της Αττικής πλην των νήσων, και για τους δήμους της Π.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, θα επιδιωχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που εφαρμόστηκε στην τελευταία εκλογή Προέδρου. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα αποσταλεί το μητρώο ψηφισάντων της 5/12/2021, στο οποίο θα έχουν ενσωματωθεί τα εγγεγραμμένα μέλη των αντίστοιχων περιοχών που δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία εκλογής προέδρου, καθώς και όσα μέλη εντάχθηκαν στο Κίνημα Αλλαγής κατά το διάστημα 13/12/2021 – 06/05/2022. Όσα μέλη εγγραφούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, οφείλουν να συμπληρώσουν πλήρως τη σχετική φόρμα εγγραφής μέλους. Σε περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι κάποιο μέλος ψήφισε σε περισσότερα από ένα εκλογικά τμήματα, αυτό θα παραπεμφθεί στην ΕΔΕΚΑΠ με πρόταση διαγραφής.

15. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 8/5/2022 απαιτείται υποχρεωτικά η καταβολή αντιτίμου ίσου με το ποσό του ενός (1) ευρώ, η καταβολή του οποίου θα σημειώνεται σε ειδική στήλη της κατάστασης ψηφισάντων, την οποία και θα υπογράφει κάθε μέλος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

16. Παράλληλα με τη διαδικασία για την εκλογή των νέων οργάνων και των συνέδρων, θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή ψηφοφορία για το όνομα της Παράταξης.

17. Οι υποψήφιοι δικαιούνται να παρίστανται κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, αλλά σε απόσταση που δε θα παρακωλύει το έργο της εφορευτικής επιτροπής.

18. Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται το αργότερο εντός μίας ώρας από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κρίνονται επιτόπου από την εκάστοτε εφορευτική επιτροπή. Ένσταση σε δεύτερο βαθμό αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην ΕΔΕΚΑΠ το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 9/5/2022 και ώρα 14:00. Αντίστοιχα, τυχόν δευτέρου βαθμού ενστάσεις για τη διαδικασία εκλογής συνέδρων στις Οργανώσεις Εργασίας και Επιστημόνων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ΕΔΕΚΑΠ το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 11/5/2022 και ώρα 14:00.

19. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εφορευτική επιτροπή συντάσσει, υπογράφει και σφραγίζει το πρακτικό και, μαζί με την κατάσταση ψηφισάντων, το παραδίδει στον γραμματέα της αντίστοιχης Ν.Ε., ο οποίος την επόμενη ημέρα (9/5/2022) το αποστέλλει με ταχυμεταφορά στη διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 50, υπόψη ΕΔΕΚΑΠ.

20. Η ΕΔΕΚΑΠ, σύμφωνα με το Καταστατικό, έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την πιστοποίηση του συνόλου των εκλογικών διαδικασιών. Χωρίς την παραλαβή των πρακτικών, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ, κανένα όργανο δε μπορεί να θεωρηθεί νομιμοποιημένο.

21. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί ανά εκλογικό τμήμα θα παραδοθεί επίσης στον γραμματέα της Ν.Ε., αφού θα παρακρατηθούν τα ποσά που, βάσει παραστατικών, αποδεικνύεται πως δαπανήθηκαν στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας. Το συνολικό ποσό ανά Ν.Ε. που συγκεντρώνει ο γραμματέας οφείλει να το καταθέσει έως και την Τρίτη 10/5/2022 σε λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί εγκαίρως από τον Γενικό Διευθυντή του Κινήματος.

«Σε αυτό το νέο ξεκίνημα οφείλουμε, με την ενεργό, μαζική συμμετοχή όλων μας, να συμβάλουμε και να καταδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστή για το μέλλον του τόπου.

Η συμμετοχή στην εν λόγω εκλογική διαδικασία αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση όλων των μελών του Κινήματος και η διασφάλιση αδιάβλητων διαδικασιών είναι η βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία των οργάνων που θα εκλεγούν.

Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη» αναφέρει ο επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοοργάνωσης, Απόστολος Πάνας.