Νέες, θλιβερές προκλήσεις Τούρκων στην Αγιά Σοφιά: Μετέτρεψαν σημεία του ναού σε… παπουτσοθήκη

Νέες, θλιβερές προκλήσεις Τούρκων στην Αγιά Σοφιά: Μετέτρεψαν σημεία του ναού σε… παπουτσοθήκη

Νέες θλιβερές εικόνες βεβήλωσης της Αγιάς Σοφιάς από τους Τούρκους, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Έπειτα από τις καταστροφές που υπέστη η Αυτοκρατορική Πύλη, ο υπεύθυνος του Δήμου Κωνσταντινούπολης για την προστασία της ιστορικής κληρονομιάς της Πόλης, Μαχίρ Πολάτ, ανάρτησε εικόνες στο Twitter, στις οποίες φαίνεται ότι οι Τούρκοι έχουν μετατρέψει σημεία του ναού σε… παπουτσοθήκη.

Ο Πολάτ συνόδευσε τις φωτογραφίες με μια οργισμένη λεζάντα, στην οποία σχολίαζε:

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που προσβάλλει την αγιότητα και την ιστορική αξία της Αγίας Σοφίας. Ζητώ από τα αρμόδια ιδρύματα να βάλουν τέλος σε αυτήν την ντροπή απέναντι στην ευαισθησία των εκατομμυρίων  ανθρώπων που έχουν αφιερώσει την ψυχή τους στην Αγία Σοφία. Δεν το βλέπουν αυτό οι 154 κάμερες και οι 69 αστυνομικοί ασφαλείας και τουρισμού;», αναρωτιέται.

Οι συγκεκριμένες προκλητικές και θλιβερές εικόνες αποτελούν συνέχεια των όσων έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν μετατρέποντας την Αγιά Σοφιά σε τζαμί λένε όλοι. «Δυστυχώς, αυτές οι ενέργειες δεν μας κάνουν καμία εντύπωση. Πρόκειται για απότοκα και φυσικά αποτελέσματα της αυθαίρετης και μονομερούς απόφασης του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τέμενος. Αποτελεί επίσης και μια πρόκληση παραβίασης προς όλες τις δυνάμεις που ενεργούν αυθαίρετα, ώστε να παραβιάσουν όχι μόνο την ελληνική αλλά την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», τονίζουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*