Δυο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Δυο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Δυο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το ερχόμενο Σάββατο 30 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Αρχικά, σε συνεργασία με τον θίασο Μαγικές Σβούρες  παρουσιάζουν για όλα τα παιδιά το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες

 «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» 

στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 και ώρα 17:00

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Με αυτή την ξεχωριστή παράσταση το θέατρο θα υπερασπιστεί το όνειρο, γιατί ο Δον Κιχώτης, ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας, έρχεται για να μας δείξει ένα δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο!

Στο μαγικό Μέγαρο της Μουσικής Κομοτηνής, έρχεται ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ με το άλογό του για να καλπάσει τη φαντασία των παιδιών, να κάνει το ανέφικτο εφικτό, να πολεμήσει  τα σκοτάδια και να προτάξει την αγάπη στην κακία!

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Το Σάββατο 30 Απριλίου και την Κυριακή 1 Μαΐου το πρωί θα πραγματοποιηθούν από τους συντελεστές της παράστασης θεατρικά εργαστήρια σε ώρα που θα ανακοινωθεί στην σελίδα της Περιφέρειας από όπου θα χρειαστεί οι επίδοξοι μικροί θεατές να κλείσουν θέση στα τηλέφωνα 2531354230 & 54228.

Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / online booking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο.

Κατά την είσοδο απαραίτητη είναι η επίδειξη κατά την είσοδο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ Ή ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ενώ για τα παιδιά άνω των 4 ετών δύνανται να προσκομίσουν SELF-TEST 24 ωρών. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Λίγα λόγια για την παράσταση.

Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο  χιούμορ και ευαισθησία , υμνεί στο πρόσωπο του πανέξυπνου Σάντσο , του πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη, τη φιλία και τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη που αποκτούμε, όταν ελπίζουμε όλοι μαζί.

Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της  ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια.  Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ κι εμείς οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο.

Η εντυπωσιακή παράσταση δίνει στους θεατές την ευκαιρία να «συναντηθούν» με στοιχεία του Ισπανικού Πολιτισμού.

Τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης  είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία , όπως ο ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια , ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί.

Η εξαιρετική μουσική, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά ισπανικά  τραγούδια ειδικά διασκευασμένα για τα παιδιά.

Οι συντελεστές της Παράστασης:

Κείμενο –      Σκηνοθεσία  :         Δημήτρης Αδάμης

Σκηνικά                             :         Παναγιώτης Κουλουράς

Κίνηση                              :         Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης

Μουσική Επιμέλεια           :         Δημήτρης Αδάμης

Οι ηθοποιοί της παράστασης (με σειρά εμφάνισης ) :

Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Παναγιώτης Καλαντζής,  Έλενα Πελαγία, Νατάσα Στεφανάτου

Η παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

Μουσική εκδήλωση

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΕΚΕΠΠΑΚ), διοργανώνουν τη μουσική εκδήλωση με θέμα:

«Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»

με τη Γαρυφαλλιά Κατσιμίγα στο πιάνο και τραγούδι

και τον Παναγιώτη Ανδρονίκου στο σαξόφωνο

στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 και ώρα 20:30

Ένας κύκλος από αγαπημένα τραγούδια του Μάνου, μαζί με μια σύντομη πιανιστική συνομιλία με τους Leonard Bernstein και Federico Mompou

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων / online booking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο. Η πλατφόρμα κράτησης θέσεων θα ανοίξει στις 16:00 σήμερα το απόγευμα.

Κατά την είσοδο απαραίτητη είναι η επίδειξη ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ Ή ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή άλλο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑ

Βιογραφικό

Η Γαρυφαλλιά Κατσιμίγα ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στην Κομοτηνή με την Καλλιόπη Γρηγοροπούλου και συνέχισε με τον Νίκο Ζαφρανά στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας το πτυχίο πιάνου, καθώς και με τον Βασίλη Κίτσο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παίρνοντας πτυχίο Αρμονίας. Το 2010 έγινε δεκτή στο Prins Claus Conservatorium του Πανεπιστημίου Hanze στο Groningen της Ολλανδίας, αποκτώντας πτυχία Bachelor και Master of Music, με καθηγητή τον καταξιωμένο πιανίστα Paul Komen.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο εξωτερικό μελέτησε πληθώρα ιστορικών πληκτροφόρων οργάνων (clavichord, harpsichord, fortepiano) με έμφαση στο fortepiano. Διεξήγαγε μια μεταπτυχιακή έρευνα σχετική με την τεχνική του οργάνου αυτού, όπως επίσης και με την ερμηνεία της μουσικής από τα τέλη του 18ου/αρχές 19ου αιώνα στο σύγχρονο πιάνο, τα ευρήματα της οποίας παρουσίασε σε διάλεξη που βιντεοσκοπήθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς και διατίθεται στο διαδίκτυο. Το 2015 ακολούθησε η βράβευση της έρευνας αυτής στον διαγωνισμό της EPTA (Ευρωπαϊκή Ένωση Καθηγητών Πιάνου) με το πρώτο βραβείο έρευνας και χρηματικό έπαθλο (Frans Schreuder Prijs 2015).

Δούλεψε στο Prins Claus Conservatorium ως πιανίστας-συνοδός αλλά και ως ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο ‘Lifelong Learning in Music’ του Πανεπιστημίου Hanze, κάνοντας μία μελέτη πάνω στην μέθοδο εποικοδομητικής κριτικής “Critical Response Process” της Αμερικανίδας χορογράφου Liz Lerman, έχοντας υπό την επίβλεψή της φοιτητές κλασσικής και τζαζ μουσικής. Επίσης οργάνωσε και παρέδωσε σεμινάρια με ποικίλες θεματολογίες που αφορούν κυρίως το πιάνο, για θέματα τεχνικής και ερμηνείας.

Έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμα σόλο ρεσιτάλ και κοντσέρτα μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει ηχογραφήσει για την κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην Ολλανδία.

Διδάσκει πιάνο στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και είναι καθηγήτρια στο Μουσικό σχολείο Βέροιας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ

Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Ανδρονίκου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Αριδαία. Ξεκίνησε τις σπουδές του πάνω στα ξύλινα πνευστά στο Δημοτικό Ωδείο Εδέσσης και παράλληλα στο ωδείο της Αλμωπίας με καθηγητές τους Γιάννη Γκουράνη και Γιάννη Δίσκο. Φοίτησε με υποτροφία στην Εθνική Ακαδημία Μουσικής prof. Pancho Vladigerov στο τμήμα Pop n’ Jazz της Σόφιας στην Βουλγαρία με καθηγητές τους Vlayo Vlaev και Michael Yossifov και ολοκλήρωσε τις σπουδές του πάνω στο σαξόφωνο το 2016. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε ως 2nd Lead Tenor saxophonist στη Big Band του Bulgarian National Radio.

Παρακολούθησε σεμινάρια με καταξιωμένους μουσικούς όπως οι Jiggs Wiggam, Ravi Coltrane, Don Braden, Χάρη Ιωάννου, Βασίλη Ξενόπουλο κ.α. Με την επιστροφή του στη Ελλάδα συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας, κάνοντας εμφανίσεις σε ελληνικές λαϊκές, έντεχνες και τζαζ σκηνές. Συμμετείχε σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα καθώς και σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Υπήρξε ενεργό μέλος σε 12 φιλαρμονικές της Ελλάδας, σε κάποιες από τις οποίες πραγματοποίησε σεμινάρια με θέμα ” 7+1 παράγοντες του Σαξοφώνου” βασισμένο στις τεχνικές του οργάνου, με επιρροή από τον σαξοφωνίστα Ευθύμη Τσακίρη.

Από το 2021 εργάζεται ως Καθηγητής Σαξοφώνου στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*