ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ την Τρίτη

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ την Τρίτη

Ένας ακόμα πολύ υψηλός προσκεκλημένος, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη 3 Μαίου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ του Evros-news.gr, αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα έρθει στον Έβρο για να παραστεί στην εκδήλωση έναρξης των εργασιών κατασκευής του FSRU, της πρώτης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου LNG. Το τεράστιας ενεργειακής σημασίας έργο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, για την ενεργειακή επάρκεια τους μετά από όσα συμβαίνουν τελευταία με το ρωσική φυσικό αέριο λόγω της αιματηρής εισβολής της στην Ουκρανία. 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παρακολουθήσει την εκδήλωση έναρξης των έργων κατασκευής του FSRU της Αλεξανδρούπολης τον οποίο έχει αναλάβει η εταιρεία “Gastrade” του ομίλου Κοπελούζου, μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Κίριλ Πέτκοφ και τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι. Το Evros-news.gr, που σας ενημέρωσε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την παρουσία όλων αυτών των κορυφαίων πολιτικών την ερχόμενη Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη, σας αποκαλύπτει λοιπόν και την άφιξη του Σαρλ Μισέλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Εγκαίνια σε 3 σημαντικά έργα και επίσκεψη σε τέταρτο, απ’ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Να θυμίσουμε ότι ο Ευρωπαίος κορυφαίος αξιωματούχος θα έρθει για δεύτερο φορά στην περιοχή μας, αφού στις 3 Μαρτίου 2020, με αφορμή την απόκρουση από την Ελλάδα της υβριδικής απειλής εκ μέρους των Τούρκων με την απόπειρα εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, είχαν επισκεφθεί τον Έβρο και έφτασαν έως τις Καστανιές. Εκτός του κ.Μισέλ, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευαν τότε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Όπως καταλαβαίνετε, με την παρουσία τόσων πολλών υψηλών προσκεκλημένων, το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης θα μετατραπεί από το πρωί της Τρίτης έως το βράδυ, σε επίκεντρο του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Άλλωστε η έναρξη εργασιών του αγωγού υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθιερώνει ακόμα περισσότερο την περιοχή μας ως γεωστρατηγικό σημείο τεράστιας ενεργειακής και γεωπολιτικής σημασίας. Να υπενθυμίσουμε ότι εκτός των συγκεκριμένων κορυφαίων πολιτικών, θα έρθουν την επόμενη Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη και ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ, αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.