Δημοσχάκης: “Λάθος η απόφαση του γιου μου, αλλά η ευθύνη είναι ατομική. Εγώ δεν φταίω”

Δημοσχάκης: “Λάθος η απόφαση του γιου μου, αλλά η ευθύνη είναι ατομική. Εγώ δεν φταίω”

-Με 10 μέρες καθυστέρηση ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ πήρε θέση για την διαγραφή του γιου του απ’ το κόμμα

-Αποποιήθηκε κάθε δική του ευθύνη, αν και όταν προσελήφθη επί Ν.Δ στη Βουλή εκτός ΑΣΕΠ ο γιος του, αυτό έγινε επειδή ο πατέρας του ήταν διορισμένος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ απ’ την Κυβέρνηση Καραμανλή

Χρειάστηκε να περάσουν 10 ημέρες από την απόφαση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη να διαγράψει τον γιο του Σπύρο λόγω της… αποστασίας του στον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής, για να… λύσει την σιωπή του και να πάρει θέση ο πατέρας του βουλευτής Έβρου του κυβερνώντος κόμματος Τάσος Δημοσχάκης.

Το συγκεκριμένο θέμα άλλωστε αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού, συζητήσεων αλλά και έντονων τοποθετήσεων και ερωτήσεων που ο ίδιος δέχεται όπου εμφανίζεται στο νομό Έβρου, από όσους ανήκουν στον χώρο της Ν.Δ και έγιναν έξαλλοι με την στάση του υιού Δημοσχάκη. Σήμερα λοιπόν που ήταν καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη, ο τελευταίος (χωρίς να αποφύγει τις γνωστές… μαλακιούλες που πάντοτε χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε μας) δεν έκανε το ίδιο… λάθος με τον συνάδερφο του Δημήτρη Κολιό, που πριν λίγες ημέρες φιλοξένησε από 40′ στο στούντιο τον βουλευτή και δεν τον ρώτησε για το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε ακόμα-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διέγραψε τον Δημοσχάκη πριν λίγο η Ν.Δ. – ΔΕΙΤΕ την απόφαση

Ζήτησε από τον κ.Δημοσχάκη να τοποθετηθεί και αυτός το έκανε για πρώτη φορά μετά από 10 ημέρες εκκωφαντικής σιωπής, διάστημα που παρέμενε “εξαφανισμένος” και δεν πήρε θέση δημόσια για το σοβαρό πρόβλημα που προκάλεσε ο γιος του με την αντικομματική στάση του και το “αντάρτικο” της συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ προκειμένου να γίνει Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής. Ο βουλευτής Έβρου πάντως ΑΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ κάθε δικής του ευθύνης για την αναστάτωση που προκάλεσε ο γιος του με την “ανταρσία” και… αποστασία του και είπε ότι στην περίπτωση αυτή η ευθύνη είναι ατομική και όχι οικογενειακή, όπως του είπε και ο Γραμματέας της Ν.Δ Παύλος Μαρινάκης.

Όταν όμως το 2006 ο γιος του Σπύρος προσλήφθηκε ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ αρχικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ το 2008 με απλή εισήγηση του Προϊσταμένου του γυμναστηρίου της Βουλής, επί Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο Evros-news.gr, προφανώς λόγω της οικογένειας του προσλήφθηκε προνομιακά. Επειδή ο πατέρας του ήταν τότε διορισμένος από την Κυβέρνηση Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Τώρα όμως, προκειμένου να ξεφύγει από την φανερά δύσκολη θέση, ο βουλευτής Έβρου επικαλέστηκε ατομική και όχι οικογενειακή ευθύνη.

Ώρα είναι να μας πει ότι είναι ατομική ευθύνη και όχι οικογενειακή και το γεγονός ότι ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ την σύζυγο του Μαρία από το υπουργείο Οικονομικών στο πολιτικό του γραφείο, ο Τάσος Δημοσχάκης.

Απαντώντας λοιπόν για το συγκεκριμένο θέμα στον… αγαπημένο του δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη, είπε:

“Ο Σπύρος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής. Συμμετείχε σε αυτή την διαδικασία της ανάδειξης των μελών του Δ.Σ και από εκεί και πέρα επέδειξε αυξημένη συνδικαλιστική ευαισθησία. Ήμουν από την αρχή αντίθετος σε αυτό το οποίο αποφάσισε, ωστόσο όμως τα παιδιά μας όταν μεγαλώσουν είναι υπεύθυνα για τις πράξεις τους και πολύ περισσότερο όταν δημιουργήσουν οικογένειες με παιδιά μικρά. Του είχα πει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα προκαλέσει την διαγραφή του.

Γι’ αυτό και εγώ εξέφρασα τη λύπη μου που προέκυψε  ένα θέμα στο χώρο του συνδικαλισμού, έχοντας οπωσδήποτε συνέπεια και στην λειτουργία του κόμματος μας και εξέφρασα τη λύπη μου στο Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, διότι δημιουργήθηκε ένα θέμα το οποίο πραγματικά θα μπορούσε να αποτραπεί και ήταν αχρείαστο. Με δική μου πρωτοβουλία τηλεφώνησα στο Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ο οποίος και επέβαλλε τις κυρώσεις και του είπα ότι εκφράζω τη λύπη μου. Στην απάντηση του μου είπε ότι η ευθύνη είναι ατομική και όχι οικογενειακή. Αυτή ήταν η θέση του δεύτερου στην ιεραρχία του κόμματος μετά τον Πρωθυπουργό σε ότι αφορά το κόμμα. Η απόφαση αυτή θεωρείται λήξασα. Άλλο η πολιτική και άλλο ο συνδικαλισμός”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος υπαλλήλων της Βουλής ως “αντάρτης” της Ν.Δ, ο γιος Δημοσχάκη – Σύμπραξη του με ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝ.ΑΛ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ