Ιστορική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Αδριανούπολης, παρουσία πολλών Εβριτών

Ιστορική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Αδριανούπολης, παρουσία πολλών Εβριτών

Μια ιστορική Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυρίλλου ΣΤ’ Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, την πρώτη μετά την αναγραφή αυτού εις τας αγιολογικά δέλτους της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου της Διακαινησίμου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αδριανουπόλεως.

Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξαρχούσης της Α.Θ.Π. του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, μέσα σε μια κατανυκτική και συγκινητική ατμόσφαιρα, παρουσία πάρα πολλών Εβριτών που βρέθηκαν στην Αδριανούπολη.

Ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, οι επικεφαλής Καθηγητές των δύο Πανεπιστημιακών Σχολών της Ορεστιάδας μαζί με φοιτητές, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αριστείδης Χρυσόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΕΒΟΠ Χρήστος Τσομπανίδης, αλλά και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Βύσσας με επικεφαλής την Πρόεδρο Φανή Μπαχαρίδου, βρέθηκαν στην Αδριανούπολη.

Μάλιστα οι γυναίκες της Νέας Βύσσας χόρεψαν και τραγούδησαν στον ειδικό χώρο που είχε ετοιμαστεί κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ η Πρόεδρος Φανή Μπαχαρίδου που παρέδωσε ένα καλάθι με ντόπια προϊόντα στον Παναγιώτατο Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη, είπε:

“Παναγιώτατε, στην ευλογία και την ιστορικότητα της στιγμής δεν χωράνε πολλά λόγια μόνο συγκίνηση βαθειά και ευγνωμόσύνη.

Οι γυναίκες της Νέας Βύσσας, ντυμένες με την αυθεντική φορεσιά του τόπου μας, όπως την φορέσαν και την φορούν μανάδες, γιαγιάδες και προγιαγιάδες μας,σας υποδεχόμαστε σήμερα εδώ όπως θα σας υποδεχόσασταν στον τόπο μας στη Ν Βυσσα ,γιατί κι εδώ βρίσκεται η καρδιά μας, σας υποδεχόμαστε με τραγούδια, χορό, αγάπη, και σας προσφέρουμε κεράσματα αυθεντικά της γης μας.
Όσα μας συνδέουν μαζί σας και με το Φανάρι, δεν καταλύονται διαχρονικά ούτε από σύνορα, ούτε από συνθήκες, το Φως που σκορπίζει η Πατριαρχία Σας απ´το Φανάρι φωτίζει την Οικουμένη και τις ζωές μας και μας δίνει πίστη και ελπίδα”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Σταμάτη Γκροζούδη