Σουφλί: Τα Λάβαρα τίμησαν τους  αγωνιστές της μάχης στη θέση “Κουρί” 2 Μαΐου 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Τα Λάβαρα τίμησαν τους αγωνιστές της μάχης στη θέση “Κουρί” 2 Μαΐου 1821 (ΒΙΝΤΕΟ)

Τους αγωνιστές της μάχης που έγινε 2 Μαΐου 1821 στη θέση “Κουρί”, τίμησαν σήμερα τα Λάβαρα Σουφλίου με συγκινητική εκδήλωση.

Επ9κεντρο της εκδήλωσης τιμής και μνήμης ήταν ο παλιός Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου, τον οποίο σύμφωνα με την παράδοση έχτισαν οι κάτοικοι του χωριού ως εκδήλωση ευγνωμοσύνης για την βοήθεια του Θεού κατά τη διάρκεια της μάχης στην θέση «Κουρί» τον Μάιο του 1821, κατά την Ελληνική Επανάσταση.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων  στο Ηρώον των Λαβάρων προς τιμήν όλων των πεσόντων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ Βασίλης Δελησταμάτης, ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιδήμαρχος Ορφέα Νίκος Γκουστούδης και η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λαβάρων Ανθούλα Ουζούνη.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου Μιχάλης Πιτιακούδης και πλήθος κατοίκων των Λαβάρων, οι οποίοι δεν ξεχνούν τους προγόνους τους και τιμούν τον αγώνα και τις θυσίες τους.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Το επίσης συγκινητικό και πολύ αισιόδοξο, ήταν η παρουσία πολλών νέων παιδιών στην σημερινή εκδήλωση, που μαζί με τους μεγαλύτερους σε ηλικία τίμησαν και αυτά τους αγωνιστές προγόνους τους.