Αλεξανδρούπολη: Το επίσημο γεύμα Μητσοτάκη στους υψηλούς προσκεκλημένους, με γεύσεις του Έβρου

Αλεξανδρούπολη: Το επίσημο γεύμα Μητσοτάκη στους υψηλούς προσκεκλημένους, με γεύσεις του Έβρου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέθεσε χθες στην Αλεξανδρούπολη γεύμα προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων που παρέστησαν στην έναρξη υλοποίησης της πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG.

Σε γνωστή ταβέρνα της περιοχής Μάκρης και σε ειδικά ξεχωριστό χώρο, ο κ.Μητσοτάκης γευμάτισε μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Kiril Petkov, τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić και τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Dimitar Kovachevski, οι οποίοι νωρίτερα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικά φιλικό, οι πέντε ηγέτες σε χαλαρή ατμόσφαιρα δοκίμασαν τις γεύσεις του Έβρου δίπλα στην θάλασσα και απόλαυσαν την θέα με την Σαμοθράκη να δεσπόζει στο βάθος και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, μια και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος συνεχίζεται εκεί.

Ο κ.Μητσοτάκης ως οικοδεσπότης κάθισε στην κορυφή του τραπεζιού, δεξιά του βρισκόταν ο Σαρλ Μισέλ και δίπλα σ’ αυτόν ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας κ.Πέτκοφ (μια και η χώρα του αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης), ενώ από την αριστερή πλευρά του Πρωθυπουργού κάθισαν ο Πρόεδρος της Σερβίας κ.Βούτσιτς, με τον οποίο μάλιστα ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε και ιδιαίτερη συνομιλία και ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός κ.Κοβατσέφσκι. Να θυμίσουμε ότι οι δυο βαλκανικές χώρες δεν έχουν μπει ακόμα στην Ε.Ε.

Σε διπλανό χώρο, υπήρχε ένα μεγαλύτερο τραπέζι για περίπου 15 άτομα, όπου στο γεύμα συμμετείχαν οι υπουργοί της Ελλάδας αλλά και των τριών Βαλκανικών χωρών (Βουλγαρίας, Σερβίας, Σκοπίων), οι οποίοι συνόδευαν τον Πρόεδρο και τους Πρωθυπουργούς τους.

Σε διαφορετικό χώρο της ίδιας ταβέρνας, υπήρχε το γεύμα που παρέθεσε η ΔΙΑΜΑΑΘ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της και δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, στους καλεσμένους της στην εκδήλωση των εγκαινίων της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Εκεί βρίσκονταν ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Πέτροβιτς και Βασίλης Δελησταμάτης, οι δήμαρχοι του Έβρου Γιάννης Ζαμπούκης, Βασίλης Μαυρίδης, Παναγιώτης Καλακίκος, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Νίκος Γαλατούμος, καθώς και Αντιδήμαρχοι.

Στο “Θέα Θάλασσα” το γεύμα του Αρχιεπισκόπου

Την ίδια στιγμή, στο “Θέα Θάλασσα” και την παραλία της Ν.Χιλής, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.Άνθιμος, παρέθεσε επίσημο γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Αυτό έγινε μετά τα επίσημα εγκαίνια του νέου Ιωακείμειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της πόλης.

Μάλιστα ο Μακαριώτατος κ.Ιερώνυμος φωτογραφήθηκε με τον Ανδρέα Ανδρεάδη, έναν από τους ιδιοκτήτες του “ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ” και δέχθηκε το δώρο της κ.Κικής Χατζησάββα, ιδιοκτήτριας του γνωστού τοπικού οινοποιείου.