Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στην Ορεστιάδα: Το ραντεβού του Άθλου με την ιστορική άνοδο

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε στην Ορεστιάδα: Το ραντεβού του Άθλου με την ιστορική άνοδο

Ραντεβού με την ιστορία του έχει απόψε ο εντυπωσιακός Άθλος Ορεστιάδας, αλλά και ολόκληρη η πόλη και η περιοχή, αφού με νίκη στο “Νίκος Σαμαράς” θα εξασφαλίσει την άνοδο στα σαλόνια της Volley League.

Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο ο Άθλος νίκησε στη Βέροια με 3-1 σετ και μάλιστα με ανατροπή. Νικήτρια της σειράς αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει στις δυο νίκες, κατά συνέπεια έχει το πλεονέκτημα για να πανηγυρίσει την πρώτη άνοδό του στην επαγγελματική κατηγορία επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του και 5 χρόνια μετά τον υποβιβασμό του Α.Ο. Ορεστιάδας από τα μεγάλα σαλόνια.

Κάλεσμα Ριζόπουλου στον κόσμο

Ο ακραίος του Άθλου Δημήτρης Ριζόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, εκτιμώντας ότι θα αποδειχθεί απόψε… μικρό το κλειστό της ακριτικής πόλης του βορείου Έβρου για να χωρέσει τον κόσμο που θα συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ομάδας και φυσικά θα είναι κατάμεστο: «Είναι ένας ιστορικός αγώνας για το βόλεϊ της Ορεστιάδας και ειδικά για τον Άθλο. Πιστεύω πως το γυμναστήριο της πόλης θα είναι μικρό για να χωρέσει όλον τον κόσμο που θέλει να είναι στο πλευρό μας. Απέχουμε μία νίκη από το να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο μας».

Από την άλλη, τελικός επιβίωσης είναι για τον Φίλιππο Βέροιας καθώς μόνο με νίκη θα γυρίσει στην έδρα του τη σειρά, διαφορετικά θα ολοκληρώσει την πορεία του στην επαγγελματική κατηγορία και θα υποβιβαστει στην Pre League. Ο προπονητής του Τάκης Χριστοφορίδης είπε: «Πάμε να παίξουμε στην Ορεστιάδα, ελεύθερα και χωρίς άγχος. Έχουμε προετοιμαστεί, όσο μπορούμε καλύτερα για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας ανήκουν για την παραμονή. Νομίζω πως στο β’ ματς το άγχος θα το έχει η Ορεστιάδα, αφού αν χάσει, το πλεονέκτημα έδρας επιστρέφει πάλι στη Βέροια».

Στο κενό οι προσπάθειες του Φίλιππου

να δημιουργήσει…αστείες εντυπώσεις

Αν και με επιστολή του στην ΕΟΠΕ, την οποία είχε κοινοποιήσει και στην ΕΣΑΠ, ο Φίλιππος Βέροιας είχε ζητήσει να υπάρχει Video Challenge στο παιχνίδι, η διοργανώτρια δεν έκανε δεκτό το αίτημά του όπως και δεν έκανε δεκτό να αποκλειστούν οι διαιτητές που προέρχονται από τον Σύνδεσμο της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Όπως ανακοίνωσε, διαιτητής θα είναι ο Μανώλης Γεωργιάδης και δεύτερος ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Οι πόρτες του «Νίκος Σαμαράς» θα ανοίξουν για το κοινό μια ώρα πριν, από τις 18:00 δηλαδή, με την είσοδο να είναι ελεύθερη. Μάλιστα ο Άθλος Ορεστιάδας, που πραγματοποίησε και ανοιχτή προπόνηση την παραμονή του αγώνα, κάνει έκκληση στον κόσμο της πόλης να γεμίσει το γήπεδο και τονίζει ότι όλοι οι παραβρισκόμενο με την είσοδο τους στο κλειστό θα παραλαμβάνουν και έναν λαχνό, καθώς στο τέλος της αναμέτρησης θα κληρωθούν δώρα μεταξύ των οποίων και ένα τάμπλετ.

Το πρόγραμμα των μπαράζ (η παραμονή του Φιλίππου ή η άνοδος του Άθλου κρίνεται στις 2 νίκες):

Πρώτο παιχνίδι – Σάββατο 30 Απριλίου 2022
ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας – ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας 1-3 (25-22, 22-25, 19-25, 21-25) (νίκες: 0-1)
Διαιτητές: Παπαδογούλας – Παπακοσμάς, Γραμματεία: Καρυπίδου, Παρατηρητής: Αντωνούλης

Δεύτερο παιχνίδι – Τετάρτη 4 Μαΐου 2022
«Ν. Σαμαράς» Ορεστιάδα 19.00: ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας – ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας
Διαιτητές: Γεωργιάδης, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Σαρδάνης. Γραμματεία: Σαρδάνη.

Τρίτο παιχνίδι – Σάββατο 7 Μαΐου 2022 (Αν χρειαστεί)

«Δ. Βικέλας» Βέροιας -: ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας – ΑΣ Άθλος Ορεστιάδας

Πηγή: thrakisports.gr