Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2022»: Επαφές και συζητήσεις Ζαμπούκη, για μόνιμη τουριστική συνεργασία δήμου Αλεξανδρούπολης-Κύπρου

Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2022»: Επαφές και συζητήσεις Ζαμπούκη, για μόνιμη τουριστική συνεργασία δήμου Αλεξανδρούπολης-Κύπρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δυναμική συμμετοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2022» που διεξήχθη στη Λευκωσία της Κύπρου, από 28/04/2022 έως 01/05/2022.

Στα πλαίσια της πολιτικής της εξωστρέφειας και της τουριστικής προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στην έκθεση συμμετείχε αυτοπροσώπως και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. Βασίλη Δέλκο, τον αντιπρόεδρο της ΤΙΕΔΑ Α.Ε., Πέτρο Κυριακίδη και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου, Κρυσταλλένια Μπαμπούρα. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεδίωξε, πραγματοποίησε και συμμετείχε σε πλήθος συναντήσεων, με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, μεταξύ των οποίων κάποιες ιδιαιτέρως σημαντικές για την τουριστική συνέχεια του τόπου μας και συγκεκριμένα:

  • Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Δημάρχου με τους εκπροσώπους του κυπριακού ταξιδιωτικού πρακτορείου «Top kinisistravel», κα Έλενα Τάνου και κ. Άκη Κελεπέση, στα γραφεία της εταιρίας, για την προοπτική συνεργασίας, με στόχο την έναρξη αεροπορικής σύνδεσης (πτήσεις charter) μεταξύ Λάρνακας και Αλεξανδρούπολης, ήδη από το Πάσχα του 2023 καθώς και την πραγμάτωση συντονισμένων ενεργειών δημιουργίας τουριστικών πακέτων και προβολής της περιοχής μας, στην αγορά της Κύπρου, θέτοντας έτσι τις βάσεις για την κατάκτηση αυτού του πολυετούς στόχου.
  • Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης «AYIA NAPA TRIATHLON», κ.Παναγιώτη Νταή, με σκοπό την έναρξη μιας τέτοιας παγκοσμίου βεληνεκούς αθλητικής διοργάνωσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
  • Συνάντηση με τις εκπροσώπους των αεροπορικών εταιριών «TusΑirways», κα Κική Χάιδα και «Cyprus Airways», κα Μαρία Σαλάτα, με αντικείμενο συζήτησης την έναρξη τακτικού δρομολογίου αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Λάρνακας, ειδικότερα μετά και από τις νέες προοπτικές που δημιουργεί η αναβάθμιση του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, με την δημιουργία αποθήκης καυσίμων.
  • Συνάντηση με εκπρόσωπο της εταιρίας «CelestyalCruises», κα Οδύσσεια Οδυσσέως, με αντικείμενο την προοπτική συνεργασίας και προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στα  προγράμματα-πακέτα της εταιρίας, ήδη και για τα έτη 2023-2024.

  • Συνάντηση με την εκπρόσωπο του ταξιδιωτικού πρακτορείου «VersusΤravel», κα Χαρούλα Δημοπούλου, με γνώμονα την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης, με στόχο την προώθηση του ιαματικού τουρισμού στον Δήμο μας.
  • Συνάντηση με τον Δήμαρχο Στροβόλου Λευκωσίας,  του μεγαλύτερου Δήμου της Επαρχίας Λευκωσίας, κ. Αντρέα Παπαχαραλάμπους, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Στροβόλου. Συζητήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα η προοπτική αδελφοποίησης και συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στα πλαίσια της ανάπτυξης έξυπνων πόλεων (smartcities)
  • Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου ελληνικού πολιτισμού, κ. Ξενή Ξενοφώντος, με θέμα την ανάπτυξη κοινών πολιτιστικών δράσεων.

Η προσπάθεια του Δήμου Αλεξανδρούπολης, να εξελιχθεί σε έναν διεθνή τουριστικό προορισμό, έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται, με αποφασιστικότητα να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια προς την επίτευξη του στόχου αυτού. Ο δρόμος μακρύς και δύσβατος, η πρόθεση εμφανής και ενεργή και το θετικό πρόσημο αναπόφευκτο!

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*