Διδυμότειχο: Δημιουργία παραρτήματος για ΑΜΕΑ

Διδυμότειχο: Δημιουργία παραρτήματος για ΑΜΕΑ

Οι Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ατόμων με αναπηρία Ν. Έβρου προχωρήσαμε στην δημιουργία του παραρτήματος Διδυμοτείχου για ΑΜΕΑ.

Ένα χρόνιο αίτημα των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ, επιτακτικής και σημαντικότατης ανάγκης. Σκοπός μας είναι να εξυπηρετούνται οι πολίτες του Διδυμοτείχου και της περιφέρειας άμεσα και τοπικά, για όλα τους τα θέματα και τις εξελίξεις που τους αφορούν, καθώς και να ενημερώνονται άρτια και καταρτισμένα για τα δικαιώματα τους. Επίσης θα προβαίνει σε διεκδικήσεις για τα προβλήματα που έχουν τα μέλη της περιοχής μας, όσον αφόρα την διαβίωση τους στην περιοχή. Επιπροσθέτως μέλημα μας είναι η δημιουργία ομάδων ΑΜΕΑ όπως αθλητικών και άλλων τμημάτων.

Η συμφωνία επισφραγίστηκε με την παράδοση μιας μπλούζας του Μόμτσου Ανδρέα, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑΜΕΑ, με την επιγραφή «Η αναπηρία είναι τρόπος ζωής και όχι ντροπής».

Η τριμελής αρχική επιτροπή θα αποτελείται από τους εθελοντές μέλη του συλλόγου Μόμτσος Ανδρέας, Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΑΜΕΑ, Φυδανάκης Παναγιώτης, νομικός, Τσολακίδης Παρασκευάς, νομικός.

Το Δ.Σ. του Νομαρχιακού Συλλόγου ατόμων με αναπηρία Ν. Έβρου με τον Πρόεδρο της κ. Ευθυμιάδη Κώστα και η επιτροπή του παραρτήματος συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Διδυμότειχου κ. Ρωμύλο Χατζήγιαννογλου, όπου ενημέρωσαν για την δημιουργία και την λειτουργία του νέου φορέα. Στην συνέχεια συζητήθηκε η στέγαση του και ο Δήμαρχος συμφώνησε να παραχωρήσει ένα γραφείο στο κτήριο της δημαρχίας, που θα παραδοθεί μετά τις ανάλογες ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν.

Ευελπιστούμε να ευοδώσουν οι ενέργειες μας για να είμαστε χρηστικοί και ωφέλιμοι για τους συνάνθρωπους μας ΑΜΕΑ και τις οικογένειες τους, του τόπου μας. Προσδοκούμε στην συμμετοχή σε όποιον μπορεί και έχει διάθεση να συνεισφέρει εθελοντικά. Καλή εν Χριστώ συνέχεια.

Για την επιτροπή

ΜΟΜΤΣΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ