Αλεξανδρούπολη: Κατάργησε τα μηχανήματα αυτόματης πληρωμής η νέα εταιρεία στο parking του λιμανιού – Τριπλασιασμός τιμής

Αλεξανδρούπολη: Κατάργησε τα μηχανήματα αυτόματης πληρωμής η νέα εταιρεία στο parking του λιμανιού – Τριπλασιασμός τιμής

Δεν φτάνει που τριπλασίασε την τιμή για το ολοήμερο παρκάρισμα η νέα εταιρεία από τον Πειραιά που ανέλαβε την διαχείριση στο parking του λιμανιού απ’ την 1η Ιανουαρίου 2022, κατάργησε και τα δυο ειδικά μηχανήματα αυτόματων πληρωμών που εξυπηρετούσαν τους οδηγούς.

Είχαμε δεχθεί κάποια τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και για την αύξηση του κόστους ημερήσιου παρκαρίσματος, αφού μέχρι τα τέλη 2021 πλήρωνες συνολικά 3 ευρώ για όλη την ημέρα, ενώ τώρα πλέον το ποσό αυτό ανέβηκε στα 10 ευρώ. Πάνω από τρεις φορές αύξηση δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν όσοι παρκάρουν εκεί για όλο το 24ωρο. Παράλληλα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει αρκετή κίνηση στο parking, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα και τώρα το καλοκαίρι που θα υπάρχει και η τουριστική περίοδος, για να πληρώσει κάποιος και να φύγει, θα πρέπει να το κάνει μόνο στο ένα και μοναδικό ταμείο που υπάρχει στην είσοδο-έξοδο και στον υπάλληλο της εταιρείας. Τα δυο μηχανήματα που υπήρχαν και εξυπηρετούσαν τον κόσμο με την προηγούμενη διαχειρίστρια εταιρεία, τώρα καταργήθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Τρεις φορές ακριβότερο πληρώνουν το παρκάρισμα στο λιμάνι, με τη νέα εταιρεία

Το διαπιστώσαμε και εμείς πρόσφατα που χρησιμοποιήσαμε για παρκάρισμα τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ μια κυρία που την ίδια ώρα είχε έρθει επίσης να πληρώσει, μας είπε ότι διαμαρτυρήθηκε πριν λίγες ημέρες για την αφαίρεση των μηχανημάτων αυτόματης πληρωμής και την μικρή… ουρά που είχε δημιουργηθεί από όσους ήθελαν να πληρώσουν για να φύγουν, η απάντηση ήταν: “Μην γκρινιάζετε κυρία μου. Υπομονή και θα εξυπηρετηθείτε”. Όπως μας είπε: “Δεν φτάνει που αύξησαν την τιμή και από 3 ευρώ όλη την ημέρα τώρα αν παρκάρεις μετά την δεύτερη ώρα πληρώνεις περισσότερα και φτάνει τα 10 ευρώ για μια ημέρα το ποσό, μας λένε και ότι γκρινιάζουμε επειδή επισημάναμε πως κακώς κατάργησαν τα μηχανήματα που πληρώναμε αυτόματα και φεύγαμε”.

Κι όλα αυτά, την στιγμή που η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και ιδιαίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας Χατζηγκωνσταντίνου, καυχιέται και υπερηφανεύεται για τον διαγωνισμό που έφερε τη νέα διαχειρίστρια εταιρεία από τον Πειραιά, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό την δεύτερη φορά που πραγματοποίησε η διοίκηση του ΟΛΑ, αφού ακύρωσε τον πρώτο και έτσι έμειναν εκτός τελικά οι τοπικές επιχειρήσεις του Έβρου. Αλλά γιατί να τον νοιάζει αυτόν αν τριπλασιάστηκε το ημερήσιο κόστος παρκαρίσματος; Αυτός παρκάρει τζάμπα στον χώρο όπου είναι τα γραφεία του ΟΛΑ και για όσο θέλει.