Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε και καταγγέλει τα Πρότυπα σχολεία, ο γιος του Τσίπρα έδωσε εξετάσεις σε αυτά!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε και καταγγέλει τα Πρότυπα σχολεία, ο γιος του Τσίπρα έδωσε εξετάσεις σε αυτά!!!

Θα μας… τρελάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού άλλα λένε, άλλα κάνουν και τελικά οι επιλογές τους και μάλιστα του ίδιου του Προέδρου τους Αλέξη Τσίπρα, είναι… εντελώς διαφορετικές.

Την στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως Κυβέρνηση το 2015 κατάργησε τα Πρότυπα Σχολεία και πέρυσι, το 2021 κατήγγειλαν ότι τα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία «υπονομεύουν το εκπαιδευτικό έργο». χθες Σάββατο ο Πρόεδρος τους κ.Τσίπρας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς ο γιος του έδωσε εξετάσεις για μία θέση σε αυτά.

Συγκριμένα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο γιος του Αλέξη Τσίπρα μετείχε στις χθεσινές εξετάσεις για μία θέση στο Πρότυπο Γυμνάσιο Πλάκας. Συνολικά, για τις 78 θέσεις του σχολείου είχαν κάνει αίτηση 525 παιδιά, και τελικά στις εξετάσεις προσήλθαν 474 υποψήφιοι. Οι μαθητές εξετάστηκαν στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά σε μία τρίωρη κοινή εξέταση.

Η ζήτηση για μία θέση στα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία είναι πολύ μεγάλη. Συνολικά φέτος 17.791 αιτήσεις υποβλήθηκαν φέτος για μία από τις 4.171 θέσεις στα Πρότυπα (μέσω εξετάσεων) και Πειραματικά (με κλήρωση) Σχολεία στην Ελλάδα. Από τις 41.71 θέσεις οι 2.266 δόθηκαν στα Πειραματικά Σχολεία στα οποία η εισαγωγή γίνεται με κλήρωση και οι 1905 στα Πρότυπα (1.642) στα Γυμνάσια και 263 στα Λύκεια), στα οποία η εισαγωγή γίνεται με εξέταση.

Τα Πρότυπα μετά από ιστορία δεκαετιών, είχαν καταργηθεί το 1985 από τον τότε υπουργό Παιδείας Απόστολο Κακλαμάνη. Επανήλθαν τo 2011 επί υπουργείας Αννας Διαμαντοπούλου, καταργήθηκαν το 2015 υπουργείας Αριστείδη Μπαλτά και επανήλθαν το 2020 με απόφαση της νυν υπουργού Νίκης Κεραμέως. Πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατήγγειλε σε όλους τους τόνους, τώρα ο γιος του Τσίπρα δίνει εξετάσεις για μια θέση σε αυτά!!! Ο Θεός να μας φυλάει με αυτούς που μπλέξαμε.