Ο Παντελής Χατζημαρινάκης εκλέχθηκε παμψηφεί για δεύτερη θητεία Πρόεδρος στην ΕΠΣ Έβρου με 17 ψήφους επί 17 σωματείων που ψήφισαν, ενώ για πρώτη φορά στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετέχει γυναίκα.
Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στο φιλόξενο ξενοδοχείο “Ερμής” στο Διδυμότειχο, η Φωτακάκη Αποστολία από την Δαδιά εκλέχθηκε μεταξύ των 10 που πλαισιώνουν τον κ.Χατζημαρινάκη στη νέα διοίκηση του εβρίτικου ποδοσφαίρου, ενώ σίγουρα αποτελεί μεγάλη έκπληξη η μη εκλογή του μέχρι πρότινος μέλους Θανάση Σίμογλου από το Διδυμότειχο, ο οποίος πήρε μόνο 5 ψήφους και έμεινε εκτός ως αναπληρωματικός και μάλιστα μετά τον… συνάδερφο του δημοτική σύμβουλο Διδυμοτείχου Σίμο Τσιλίκα, ο οποίος έλαβε 6 ψήφους.
Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου που θα συγκροτηθεί σε σώμα με Πρόεδρο τον Παντελή Χατζημαρινάκη, αποτελείται από τους:
Θεοδοσόπουλος Κώστας 12 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τουφάκης Χρήστος 12 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γιαντσελίδης Χρήστος 11 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγιάννης Χρήστος 11 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σανδραμάνης Συμεών 11 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φωτακάκη Αποστολία 11 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Γκαρέλης Βαγγέλης 10 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Αρχοντόγλου Χαρίσης 10 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Βαρσαμακίδης Δημήτρης 10 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παναγόπουλος Δήμος 10 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
———————————————————–
Τσιλίκας Σίμος 6
Σιγρέκης Αθανάσιος 5
Σίμογλου Αθανάσιος 5
Βασιλειάδης Κων/νος 2
Μολτσίδης Αθανάσιος 2
Τσομπανίδης Ιωάννης 2
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
Καραφείζης 11 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πουπουρέτσας 11 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσομπανίδης 9 ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
—————————————–
Αλεξακούδης 6
Ψήφισαν μόλις 17 σωματεία, έναντι 46 το 2018
Η χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Έβρου κύλισε σε πολύ ήρεμους και χαμηλούς τόνους, αφού υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος για την θέση του Προέδρου, ο Παντελής Χατζημαρινάκης που εκλέχθηκε μάλιστα παμψηφεί. Άλλωστε, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ποδόσφαιρο του νομού μας, ότι μόνο 17 σωματεία ψήφισαν στις χθεσινές αρχαιρεσίες, αφού από τα 18 που με βάση την ενημέρωση της ΓΓΑ είχαν δικαίωμα ψήφου, ο Έβρος Σουφλίου δεν εκπροσωπήθηκε από κανέναν παράγοντα του. Δηλαδή, οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή που ήταν συνολικά 20, ήταν… περισσότεροι από τα σωματεία που ψήφισαν.

Συνολικά 22 ήταν οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων του Έβρου που παρέστησαν στην Γ.Σ, ενώ στις προηγούμενες εκλογές του 2018 είχαν ψηφίσει 46. Πολύ πάνω από τα διπλάσια δηλαδή. Για ποιο ποδόσφαιρο του Έβρου να μιλάμε λοιπόν; Είναι χαρακτηριστικό, ότι με εξαίρεση τον παράγοντα Γιώργο Παντελίδη, πρώην Αντιδήμαρχο Οκονομικών του δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος εκπροσωπώντας τον Ποντιακό και τον Δημόκριτο, που άσκησε κάποια κριτική στην απερχόμενη διοίκηση του κ.Χατζημαρινάκη, όλοι οι υπόλοιποι έδειχναν να… βιάζονται να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ανάδειξης της διοίκησης που θα διαφεντεύει τις τύχες στο ποδόσφαιρο του νομού μας για τα επόμενα χρόνια.

Ήταν επίσης λυπηρό, πως με εξαίρεση τον Πρόεδρο του Πρωταθλητή Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης, τον Χριστόδουλο Μεντίζη, ο οποίος μίλησε και έθεσε κάποιους προβληματισμούς για την πορεία του εβρίτικου ποδοσφαίρου, την κατάσταση που επικρατεί, τα σοβαρά προβλήματα και τα όσα αντιμετωπίζουν τα σωματεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στο Διδυμότειχο όπου γινόταν η Γ.Σ έχουν μείνει δυο-τρεις ομάδες μόνο, δεν έγινε καμιά κουβέντα για το ίδιο το ποδόσφαιρο της περιοχής μας.

Αν και υπήρχαν ως εκπρόσωποι σωματείων παλιοί ποδοσφαιριστές, κάποιοι μάλιστα με εμπειρία από την Α’ εθνική, όπως ο Παναγιώτης Λογαράς και ο Αλέκος Παναγιωτίδης της Αλεξανδρούπολης F.C ή ο Βασίλης Μαρασλής με τον Κώστα Καϊσίδη, οι διοικούντες και γενικότερα οι παράγοντες, δεν τους ζήτησαν να εκφράσουν κάποιες απόψεις πως βλέπουν την κατάσταση του εβρίτικου ποδοσφαίρου. Τι πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει για να αναστραφεί η πορεία μαρασμού, μιζέριας και απαξίωσης, πως πρέπει να οργανωθεί για να δει καλύτερες ημέρες.

Εντάξει, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη κατάσταση που επικρατεί στο νομό Έβρου, την δημογραφική συρρίκνωση, τα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που σίγουρα το επηρεάζουν, αλλά οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό γιατί σίγουρα το αγαπούν, δεν μπορεί να μην συζητούν σε μια τόσο κορυφαία διοικητική διαδικασία. Γιατί σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν πλέον σωματεία για να διοικήσουν όλοι αυτοί.
