Πρωτοπορεί το Σουφλί: Υπογράφηκε το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο στην Ελλάδα, που δημιουργείται στην Κοτρωνιά

Πρωτοπορεί το Σουφλί: Υπογράφηκε το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο στην Ελλάδα, που δημιουργείται στην Κοτρωνιά

Ένα έργο πνοής για το Σουφλί αλλά και όλον τον Έβρο, παίρνει σάρκα και οστά, καθώς δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για τη δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή Κοτρωνιά του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς.

Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε η Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά την συνάντηση που είχαν μαζί με τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, παρουσία του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου: 
“Πρόκειται για το πρώτο Μελισσοκομικό Πάρκο που δημιουργείται στην Ελλάδα, οκτώ μόλις μήνες μετά την πρώτη μας συζήτηση, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021, με τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο.
Με την ίδρυση του Πάρκου αυτού, ο κλάδος της μελισσοκομίας που αποτελεί σημαντικό κλάδο της τοπικής αγροτικής οικονομίας, αποκτά νέες προοπτικές, ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας, παράλληλα, την επισκεψιμότητα στην περιοχή.
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία με τον Υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου να συζητήσουμε με τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο τις ανάγκες των αγροτών.
Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας η υλοποίηση έργων που τονώνουν την αγροτική οικονομία ακριτικών μας περιοχών, όπως το Σουφλί”.