Αλεξανδρούπολη: Αθωώθηκαν χθες όλοι οι κατηγορούμενοι για τα ακτινίδια του Πολυκοινωνικού

Αλεξανδρούπολη: Αθωώθηκαν χθες όλοι οι κατηγορούμενοι για τα ακτινίδια του Πολυκοινωνικού

Αθωώθηκαν χθες από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση διανομής των ακτινιδίων απ’ το Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης, μια υπόθεση η οποία ξεκίνησε το 2020 και “έκλεισε” με την συγκεκριμένη απόφαση.

Ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει διώξεις, μετά από καταγγελία της νυν Προέδρου του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου, που είχε καταθέσει σχετικό φάκελο για ευθύνη των πρώην Προέδρων του Πολυκοινωνικού Χρήστου Γερακόπουλου και Αντώνη Βαμβακερού επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη.

Μαζί με αυτούς κατηγορούμενη ήταν και η Διευθύντρια του Πολυκοινωνικού Χρύσα Γιαννάκου, την οποία μάλιστα η κ.Ποϊραζίδου απομάκρυνε από την θέση της ακόμα και όταν αυτή δικαιώθηκε αρχικά από την Αποκεντρωμένη Μακεδονίας-Θράκης και δόθηκε εντολή να επιστρέψει. Τελικά χθες το δικαστήριο αθώωσε τόσο την κ.Καζάκου, η οποία βρέθηκε αρχικά στο στόχαστρο της νυν Προέδρου του Πολυκοινωνικού και τελικά κατηγορούμενη  όσο και τους δυο πρώην Προέδρους Αντώνη Βαμβακερό και Χρήστο Γερακόπουλο.

Μάλιστα η παράταξη τους “Πόλη και Πολίτες” εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία αναφέρει:

“ΑΘΩΟΙ Ι!
Το έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν και το φωνάζουμε δυνατά και σήμερα.
Η αλήθεια στο τέλος πάντα θα λάμπει.
Τελείωσε πριν από λίγο και το αφήγημα των ακτινιδίων που είχε κατασκευάσει ο κ. Ζαμπούκης με σκοπό να πλήξει την παράταξή μας με στόχο την διάλυσή της και την πολιτική αποδυνάμωση του επικεφαλής μας.
Οι δύο πρώην πρόεδροι του Πολυκοινωνικού, μέλη της παράταξής μας Χρήστος Γερακόπουλος και Αντώνης Βαμβακερός, αφού πρώτα διασύρθηκαν πολιτικά με απόλυτη ευθύνη του κ. Ζαμπούκη, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι έπειτα από πρόταση του Εισαγγελέα.
Οι αμέτρητες προσπάθειες του να μας σύρει στα δικαστήρια με στόχο να μας εξοντώσει, πέφτουν μία μία στο κενό.
Οι πληγές όμως για όσους στοχοποιήθηκαν και τις οικογένειές τους, μένουν πολιτικά ανοιχτές και η κοινωνική υπόσταση που κατακτήθηκε με κόπο, ξαφνικά έγινε ένας τόσο πείσμων και άδικος αγώνας για να σπιλωθεί.
Και οι δημότες όμως βγαίνουν χαμένοι διότι σπαταλήσατε αμέτρητες εργατοώρες και ενέργεια για να ανακαλύψετε δήθεν σκάνδαλα και αφήσατε έργα, προβλήματα και ευκαιρίες να λιμνάζουν.
Σας είχαμε προκαλέσει άλλωστε… πηγαίνετέ μας στον Εισαγγελέα.
Και η αλήθεια θα λάμψει.. και έλαμψε!!!!
Θα ζητήσει κανείς συγγνώμη;;;”.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, υπάρχει έντονη… δυσαρέσκεια στην δημοτική αρχή για τον τρόπο, νομικό και όχι μόνο, που χειρίστηκε το συγκεκριμένο ζήτημα η Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου.  Γιατί είχε συνεργασία με πρώην στενό συνεργάτη του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη ο οποίος έχει πλέον απομακρυνθεί και έχει φιλικές σχέσεις με την κ.Ποϊραζίδου, η οποία να επισημάνουμε πως ανέθεσε την υπόθεση στον δικηγόρο γαμπρό της να εκπροσωπεί το Πολυκοινωνικό.  Αποτέλεσμα; Ένα θέμα που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε… σηκωθεί πολύ ψηλά, τελικά να έχει ως κατάληξη την πανηγυρική αθώωση των τριών κατηγορουμένων στην χθεσινή εκδίκαση της υπόθεσης.