Διδυμότειχο: Από… μπακαλόχαρτο διάβασε την απόφαση του Δ.Σ για τον Αρχηγό ΓΕΣ, ο Πρόεδρος Δ.Πακωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Από… μπακαλόχαρτο διάβασε την απόφαση του Δ.Σ για τον Αρχηγό ΓΕΣ, ο Πρόεδρος Δ.Πακωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην χθεσινή λαμπρή ημέρα για το Διδυμότειχο, που γιόρτασε τα 102 χρόνια απελευθέρωσης του με τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022”, η κορυφαία στιγμή ήταν σίγουρα τα αποκαλυπτήρια του “Μνημείου Τιμής και Μνήμης των Θρακών Προσφύγων”.

Πολύ σημαντική ήταν όμως και η ανακήρυξη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, σε επίτιμο δημότη δήμου Διδυμοτείχου. Μόνο στην συγκεκριμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της XVI Μεραρχίας Πεζικού όπου ο κ.Λαλούσης διετέλεσε Διοικητής στο παρελθόν ως Υποστράτηγος, ένα στιγμιότυπο είναι ενδεικτικό ότι κάποιοι που έχουν θεσμικό ρόλο στην δημοτική αρχή, δεν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να λειτουργούν με σοβαρότητα και όχι τσαπατσουλιά και ανοργανωσιά.

Κι αναφερόμαστε στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κλήθηκε στο βήμα για να διαβάσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την ανακήρυξη του Χαράλαμπου Λαλούση ως επίτιμου δημότη. Έβγαλε λοιπόν από… την τσέπη του σακακιού του ένα… μπακαλόχαρτο που το είχε διπλωμένο δυο-τρεις φορές και άρχισε να διαβάζει μια τόσο σημαντική απόφαση, που αφορούσε τον Αρχηγό του Ελληνικού Στρατού. Λες και ήταν οι σημειώσεις για τα ψώνια που θα έκανε και όχι μια τόσο ξεχωριστή στιγμή για τον δήμο Διδυμοτείχου.

Δεν μιλάμε βέβαια για το ενδεχόμενο να είχε έναν επίσημο ντοσιέ του δήμου Διδυμοτείχου και να υπήρχε μέσα η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου απ’ όπου θα την διάβαζε. Μα έναν απλό, πλαστικό ντοσιέ από το μαγαζί του δεν βρήκε να πάρει και να βάλει μέσα την σελίδα της απόφασης του Δ.Σ και όχι να το έχει… διπλωμένο ως μπακαλόχαρτο μέσα στην τσέπη του σακακιού του; Ο δήμαρχος κ.Χατζηγιάννογλου παρέδωσε την απόφαση μέσα σε κορνίζα αργότερα στον κ.Λαλούση, αλλά η εικόνα του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, που έδειχνε να κάνει… αγγαρεία σε μια τόσο συμβολική εκδήλωση, ήταν απαράδεκτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ

Κι ύστερα απορούν ορισμένοι, πως δυο χρόνια τώρα η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου στάθηκε ΑΝΙΚΑΝΗ να αξιοποιήσει την απόφαση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την λειτουργία Σχολής Ψυχολογίας ή να λύσει ακόμα και μικρά προβλήματα της πόλης ή γενικότερα του δήμου.