Διδυμότειχο: Μετονομασία της οδού Νίκης σε «Οδός XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου»

Διδυμότειχο: Μετονομασία της οδού Νίκης σε «Οδός XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου»

Η μετονομασία της οδού «Νίκης» που βρίσκεται δίπλα στην Μεραρχία Διδυμοτείχου, σε οδό «Οδός XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου», πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα πλαίσια του εορτασμού για τα “Ελευθέρια 2022” στο Διδυμότειχο.

Μπροστά στην είσοδο της XVI Μεραρχίας, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπος Λαλούσης και ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, αποκάλυψαν την πινακίδα με τη νέα ονομασία της συγκεκριμένης οδού. Αυτό έγινε μετά από σχετική απόφαση του δξμοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου και αφού είχαν προηγηθεί προσπάθειες τόσο του κ.Λαλούση ως Διοικητού της συγκεκριμένης Μεραρχίας στο Διδυμότειχο, όσο και του πρώην Διοικητή Άγελου Ιλαρίδη. Στη συνέχεια της εκδήλωσης στην είσοδο της Μεραρχίας, έλαβε χώρα η επίσημη ανακήρυξη του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ. Στρατηγού Χαραλάμπους Λαλούση σε επίτιμο Δημότη Διδυμοτείχου

Στο τέλος ο κ.Λαλούσης με τον δήμαρχο της πόλης κ.Χατζηγιάννογλου, τον Διοικητή του Δ’ Σ΄ματος Στρατού Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο και τον Διοικητή της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγο Θεόδωρο Χατζηγεωργίου, έκαναν όλοι μαζί την αποκάλυψη της πινακίδας με τη μετονομασία της οδού, η οποία βρίσκεται στον τοίχο της Μεραρχίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι εκτός από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χαράλαμπο Λαλούση, οι Βουλευτές Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Σταύρος Κελέτσης,  Αναστασία Γκαρά, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου,  ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου φυσικά και ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος.

Ακολούθησε δεξίωση στην γειτονική Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου, όπου ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου προσέφερε δώρα στον επίτιμο δημότη πλέον Διδυμοτείχου, τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ

ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Evros-news.gr