Ορεστιάδα: Παραίτηση Μαυρίδη στο αυριανό Δ.Σ από Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ – Αντικαταστάτης του ο Γιάννης Περιστεράκης

Ορεστιάδα: Παραίτηση Μαυρίδη στο αυριανό Δ.Σ από Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ – Αντικαταστάτης του ο Γιάννης Περιστεράκης

Οι εξελίξεις που έχουν αποφασιστεί εδώ και λίγο καιρό, αναμένεται να επικυρωθούν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ορεστιάδας, το οποίο σύμφωνα με την πρόσκληση που στάλθηκε στα μέλη του, θα συνεδριάσει την Τρίτη στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, στο 9ο θέμα προβλέπεται:

Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 289/2019 απόφασης Δ.Σ. λόγω παραίτησης. Εισηγητής: ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης.

Πρόκειται για υλοποίηση της απόφασης του κ.Μαυρίδη να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ) και στη θέση του θα προταθεί και αναμένεται να ψηφιστεί, ο Γιάννης Περιστεράκης, πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στην πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής Μαυρίδη.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει αλλαγή στη συνέχεια, με απόφαση του νέου Δ.Σ της ΔΕΥΑΟ και για τον Αντιπρόεδρο, θέση που κατέχει έως τώρα ο Δημήτρης Τσελεμπής. Είναι άγνωστο αν αυτός θα μετακινηθεί σε άλλη θέση, αλλά μετά από 8 χρόνια ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, θέσεις που είναι έμμισθες να θυμίσουμε, σιγά μην τα… βάψει μαύρα αν αποχωρήσει από την ΔΕΥΑΟ ο δημοτικός σύμβουλος απ’ το Ορμένιο.

Η πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει:

Προσκαλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας σε Τακτική Συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 67 του N. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του Ν.4635/2019, στις 17.05.2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
Ανακοινώσεις από τον κ. Πρόεδρο.
Ανακοινώσεις από τον κ. Δήμαρχο.
Ανακοινώσεις – προτάσεις – ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους.