Η Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο των συζητήσεων Μπάιντεν-Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Η Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο των συζητήσεων Μπάιντεν-Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Η Αλεξανδρούπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της δεξίωσης που παρέθεσε το ζεύγος του Αμερικανού Προέδρου Τζον Μπάιντεν προς τιμήν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του. για τα 201 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η περιοχή μας αποτέλεσε σημαντικό σημείο και τν συζητήσεων που προηγήθηκαν στον Λευκό Οίκο σε πολύ θερμό κλίμα, μεταξύ του κ.Μπάιντεν και του Έλληνα Πρωθυπουργού. Όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στον αναβαθμισμένο ρόλο της Αλεξανδρούπολης:

“Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι στο απόγειό τους, πρόσφατα άλλωστε κυρώσαμε την αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Δεν πρόκειται για κάποια ναυτική συμφωνία, όπως στην Κρήτη, που ελπίζω να επισκεφτείτε, αλλά έχει σημασία και η Αλεξανδρούπολη, μόλις 500 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα. Αποτελεί κόμβο ενέργειας, εισόδου για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Είναι ζωντανή η ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων, εμείς πάντα με ειρηνικούς τρόπους θέλουμε να λύνουμε τις διαφορές με τους γείτονες, πιστεύω θα το επιτύχουμε. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν θα δεχτούμε καμία παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας – για εμάς και για την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία για τους εξοπλισμούς και για τα f-35 , θα θέλαμε να προσθέσουμε αυτό το φανταστικό αεροπλάνο, σημαντικό που η Lockheed Martin επενδύει στην Ελλάδα.