Τοψίδης: Έντονος… καυγάς με Σ.Αποστολίδη στον ραδιοφωνικό “αέρα”, λόγω επίσκεψης στην έκθεση… Αδριανούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Τοψίδης: Έντονος… καυγάς με Σ.Αποστολίδη στον ραδιοφωνικό “αέρα”, λόγω επίσκεψης στην έκθεση… Αδριανούπολης (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξαλλος έγινε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Τάκης Τοψίδης, κατά την διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον Status FM, με αφορμή ερώτηση του δημοσιογράφου Σταύρου Αποστολίδη και ακολούθησε έντονος… καυγάς στον ραδιοφωνικό “αέρα”.

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης, που αφορούσε προσφυγές κατά της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που ετοιμάζουν τα Επιμελητήρια της χώρας, προς το τέλος τα πράγματα… ξέφυγαν. Για να είμαστε δίκαιοι, αυτό έγινε μόνο από την πλευρά του κ. Τοψίδη, που άγνωστο για ποιο λόγο, εκνευρίστηκε έντονα όταν ρωτήθηκε για την επίσκεψη του Επιμελητηρίου Έβρου σε αγροτική έκθεση που διοργανώνεται στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, στο πλαίσιο της «αδελφοποιημένης» σχέσης που υπάρχει μεταξύ των δύο φορέων. Να θυμίσουμε απλά, ότι το Επιμελητήριο Έβρου αποφάσισε να μην διεξαχθεί ούτε φέτος η έκθεση ALEXPO στον χώρο του λιμανιού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού κυρίως και των προβλημάτων που δημιούργησε αυτή και στα οικονομικά των επιχειρήσεων.

Βέβαια, την ίδια στιγμή οι γείτονες Τούρκοι όχι μόνο διοργανώνουν μεγάλη έκθεση αγροτικού ενδιαφέροντος, αλλά θα βρεθεί εκεί και το Επιμελητήριο Έβρου ως προσκεκλημένο. Ο Τάκης Τοψίδης λοιπόν άρχισε φανερά εκνευρισμένος και εκτός εαυτού, να λέει διάφορα ακαταλαβίστικα και… ασύντακτα, όπως: “Μας προσκάλεσαν να πάμε σε διάφορες εκδηλώσεις και ο Πρόξενος της Ελλάδας. Να μην πάμε εκεί; Με την παρουσία μας εκεί θα ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας, γιατί μετά τα εγκαίνια της έκθεσης θα πάμε στα γραφεία και θα μιλήσουμε πως θα αναπτύξουμε τις σχέσεις”.

Όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να μην… φωνάζει και να ηρεμήσει, του είπε: “Δεν φωνάζω. Αντί να κάνετε ερωτήσεις καυτηριάζεται το θέμα με την δική σας πρωτοβουλία την οποία δεν συμμερίζομαι. Έχετε βγάλει το συμπέρασμα της επίσκεψης μας. Σας λέω ότι αυτή η επίσκεψη θα έχει συμφωνίες για την τουριστική ανάπτυξη. Αν το αμφισβητείτε, ελάτε παρών να παρακολουθήσετε την συνάντηση. Και αυτοί που το… παρακινούν να ρθουν και αυτοί παρών”(ποιους και το εννοούσε άραγε ο Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ Τοψίδης;).

Όταν ο Σ.Αποστολίδης τον ρώτησε ποιοι είναι αυτοί που την παρακινούν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ-για να ην ξεχνιόμαστε-του απάντησε: “Δεν ξέρω. Από που μάθατε για την επίσκεψη μας στην Αδριανούπολη; Σας κάνω ερώτηση” (ξέχασε προφανώς ο κ.Τοψίδης ότι στις 30 Μαρτίου το Επιμελητήριο Έβρου με δελτίο Τύπου είχε ενημερώσει ότι στις 25 Μαίου αντιπροσωπεία του θα βρεθεί στην Αδριανούπολη γι’ αυτή την έκθεση) και συνέχισε: “Όχι δεν το είχαμε μυστικό. Αυτό σας λέω. Αυτοί που το… παρακινούν (τι εννοεί άραγε με αυτή την φράση) και σας ενημέρωσε να ρθει μαζί μας. Αυτός που σας ενημέρωσε”.

Όταν του ζητήθηκε να ηρεμήσει γιατί ήταν… εκτός εαυτού, απάντησε: “Ήρεμος είμαι. Σας λέω αυτοί που την  παρακινούν (άντε πάλι) και σας ενημέρωσε ότι θα πάμε, να ρθουν και εσείς μαζί και όποιος άλλος θέλει να παρακολουθήσει τη συνάντηση μας”. Τελικά η συζήτηση-συνέντευξη έκλεισε, χωρίς να καταλάβουμε ποιους τελικά εννοούσε ότι το… παρακινούν που επαναλάμβανε συνέχεια ο Τάκης Τοψίδης έξαλλος, λες και πρόκειται για… κρατικό μυστικό ότι θα επισκεφθούν την Αδριανούπολη. Μάλλον πρέπει να είναι… ΑΕΤΟς κανείς για να τα “πιάσει” αυτά τα νοήματα του Προέδρου του Επιμελητηρίου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΕΞΑΛΛΟ ΤΟΨΙΔΗ μετά το 8′ της συνέντευξης

Υ.Γ1: Όταν έχεις συνηθίσει στις συνεντεύξεις να σε… χαϊδεύουν, είναι φυσικό στο πρώτο… στρίμωγμα-έστω και απλό-να εκνευρίζεσαι έντονα. Και να σκεφθεί κανείς ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αργούν ακόμα.

Υ.Γ2: Πάντως για τις… βίζες, αν χρειαστούν για να μεταβεί η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Έβρου στην έκθεση της Αδριανούπολης, δεν υπάρχει σίγουρα πρόβλημα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*