Αλεξανδρούπολη: Ποϊραζίδου ΤΕΛΟΣ από Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού – Την “παραίτησε” σήμερα ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης – Η διάδοχη λύση

Αλεξανδρούπολη: Ποϊραζίδου ΤΕΛΟΣ από Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού – Την “παραίτησε” σήμερα ο δήμαρχος Γ.Ζαμπούκης – Η διάδοχη λύση

Τελικά μετρούσε… ώρες και όχι ημέρες όπως έγραψε το πρωί το Evros-news.gr, στην Προεδρία του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης η Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου.

Mε απόφαση του την οποία της ανακοίνωσε ο ίδιος πριν λίγο καλώντας την στο γραφείο του, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης την “παραίτησε” και ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση της. Μάλιστα της ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, να παραδώσει τα… κλειδιά και οτιδήποτε άλλο από το γραφείο της και τις υπόλοιπες λειτουργίες του Πολυκοινωνικού, σε μια συνάντηση και συζήτηση που είχε αρκετή ένταση και απ’ τις δυο πλευρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: “Τελειώνει” την Πρόεδρο του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης

Χρέη Προέδρου θα εκτελεί προσωρινά η Αντιπρόεδρος και γιατρός στο επάγγελμα Εύα Βαλασίδου, η οποία προέρχεται από την παράταξη του Βαγγέλη Μυτιληνού, μέχρι να επιλεγεί και να αναλάβει ο νέος Πρόεδρος. Αυτό αναμένεται να γίνει μέσα στον επόμενο μήνα, αφού θα πρέπει πρώτα ο υποψήφιος αντικαταστάτης της κ.Ποϊραζίδου να… αποδεσμευθεί από θέση την οποία κατέχει αυτή την στιγμή. Πάντως ήδη στους εργαζόμενους του Πολυκοινωνικού ανακοινώθηκε ότι η Αλεξάνδρα Ποϊραζίδου αποτελεί παρελθόν, κάτι που έγινε δεκτό από την συντριπτική πλειοψηφία με ικανοποίηση. Άλλωστε στην διάρκεια της θητείας της, η πρώην πλέον Πρόεδρος της συγκεκριμένης νευραλγικής δομής του δήμου Αλεξανδρούπολης, είχε δημιουργήσει πολλές εντάσεις, τριβές, αντιπαραθέσεις, που έφτασαν αρκετές φορές να είναι και δημόσιες, με αποτέλεσμα να μην επικρατεί… εργασιακή ειρήνη στην συγκεκριμένη υπηρεσία κοινωνικής προσφοράς.

Είναι αλήθεια ότι ο κ.Ζαμπούκης στήριξε πάρα πολύ την κ.Ποϊραζίδου όλο αυτό το διάστημα, αρκετές φορές μάλιστα και με προσωπικό πολιτικό κόστος. Όπως στην περιβόητη υπόθεση διορισμού στο Πολυκοινωνικό, στενών συγγενικών της προσώπων, αλλά και στις… κόντρες της με υπαλλήλους ακόμα και υψηλόβαθμους. Ακόμα και όταν υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις, όπως στο ζήτημα ίδρυσης του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ των Φερών, το οποίο έπρεπε να λειτουργήσει από τον περασμένο Οκτώβριο και ακόμα παραμένει άφαντο, καθώς και στη λειτουργία άλλων κοινωνικών δομών.

Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο… κόμπος έφτασε στο χτένι. Με τον αποτυχημένο-όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος-θέματος των τόνων ακτινιδίων με κατηγορούμενους τους πρώην Προέδρους του Πολυκοινωνικού επί δημαρχίας Λαμπάκη, τους Αντώνη Βαμβακερό και Χρήστο Γερακόπουλο και την Διευθύντρια Χρύσα Καζάκου, οι οποίοι αθωώθηκαν πανηγυρικά απ’ το Δικαστήριο. Ήταν μια υπόθεση που είχε…σηκωθεί πολύ ψηλά απ’ την δημοτική αρχή Ζαμπούκη, με στόχο ακόμα και να “τελειώσει” ηθικά και πολιτικά τους αντιπάλους της, όμως οι λανθασμένοι χειρισμοί της Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου και του γαμπρού της δικηγόρου που ανέλαβε τον χειρισμό, αποδείχθηκαν… μπούμερανγκ.

Αποκορύφωμα οι επίσης λανθασμένοι χειρισμοί στις προμήθειες τροφίμων και γενικότερα ειδών πρώτης ανάγκης για τις διάφορες υπηρεσίες του Πολυκοινωνικού, με αποτέλεσμα για αρκετές ημέρες να μην είναι δυνατή η εξυπηρέτηση των δικαιούχων με φαγητό και όχι μόνο. Κάποιες… κινήσεις που έγιναν μάλιστα στον συγκεκριμένο τομέα, ακόμα και από πρόσωπα που έχουν άριστες σχέσεις με την κ.Ποϊραζίδου αλλά κανέναν θεσμικό ρόλο στην δημοτική αρχή, αποτέλεσαν την… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι πληροφορίες του Evros-news.gr που παρουσιάσαμε το πρωί με δημοσίευμα μας, ανέφεραν ότι ο Γιάννης Ζαμπούκης αποφάσισε να την “τελειώσει” από Πρόεδρο μέσα στην εβδομάδα. Όμως οι εξελίξεις… έτρεξαν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και σήμερα προχώρησε στην απομάκρυνση της από την ηγεσία του Πολυκοινωνικού.

Και κάτι ακόμα. Η κ.Ποϊραζίδου ήταν ο τελευταίος άνθρωπος του… περιβάλλοντος Αντώνη Καμελίδη, του πρώην στενού συνεργάτη του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, που είχε παραμείνει σε διοικητικό πόστο, μετά τις απομακρύνσεις, με πολλούς και διάφορους τρόπους, του ίδιου του Καμελίδη, αλλά και των Δημήτρη Κολιού, Γιώργου Κυζιρίδη, Κυριάκου Αραμπατζή. Όπως και στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ο  κ.Ζαμπούκης σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν κάποιοι ότι είναι αναβλητικός, διστακτικός και αργός στις αντιδράσεις του, προχώρησε και τους “καθάρισε” γρήγορα. Χωρίς να… υποκύψει σε άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς για… συνδιοίκηση και συναποφάσεις στην δημοτική αρχή.