Αλεξανδρούπολη: Τέλος ο Δέλκος από Πρόεδρος ΤΙΕΔΑ με απόφαση Ζαμπούκη – Τον αντικαθιστά ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σεραφειμίδης

Αλεξανδρούπολη: Τέλος ο Δέλκος από Πρόεδρος ΤΙΕΔΑ με απόφαση Ζαμπούκη – Τον αντικαθιστά ο Αντιδήμαρχος Τάσος Σεραφειμίδης

Αλλαγές στην διοίκηση της ΤΙΕΔΑ αποφάσισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, με τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο Βασίλη Δέλκο να δίνει την θέση του στον Αντιδήμαρχο Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού Αναστάσιο Σεραφειμίδη.

Μάλιστα η συγκεκριμένη απόφαση υλοποιείται με έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε σήμερα Τετάρτη δια περιφοράς(οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δημοτικές παρατάξεις Λαμπάκη και Μυτιληνού θα απέχουν της ψηφοφορίας) με ουσιαστικό κύριο θέμα:

Αντικατάσταση Προέδρου και μελών στο Δ.Σ. της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου μας (Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε.) (Εισηγ. κ. Δήμαρχος).

Εκτός του κ.Δέλκου που απομακρύνεται από την θέση του Προέδρου, γίνεται αντικατάσταση της Δανάης Κονδύλη από την μέχρι τώρα αναπληρωματική Παναγιώτα Δερμεντζοπούλου και αντικατάσταση του Γιώργου Παπαδόπουλου από την Βιργινία Μπουτζίκα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται ως φυσικό επακόλουθο της αδυναμίας(για να μην χρησιμοποιήσουμε καμιά πιο… βαριά έκφραση) του Βασίλη Δέλκου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του σε αυτά τα 2,5 και πλέον χρόνια, αλλά σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός της χρησιμοποίησης ως νέου Προέδρου του Τάσου Σεραφειμίδη, ο οποίος μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2021 ανέλαβε Αντιδήμαρχος Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού. Δηλαδή πριν από μόλις 8 μήνες. Να επισημάνουμε επίσης ότι ο κ.Σεραφειμίδης τυπικά δεν έχει παραιτηθεί από την θέση του Αντιδημάρχου ώστε να αναλάβει το νέο του πόστο.

Απορρίφθηκε απ’ την Περιφέρεια ΑΜΘ το αίτημα

χρηματοδότησης της ΤΙΕΔΑ για αναβάθμιση του κάμπινγκ

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, απορρίφθηκε και η αίτηση υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου που υπέβαλε προς έγκριση και ένταξη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με συνολικό επιλέξιμο κόστος 415.267,20 €. Σκοπός ήταν η αναβάθμιση των υποδομών του δημοτικού κάμπινγκ και η χθεσινή απόφαση με ημερομηνία 17/5/2022 που υπογράφει ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αλλά προφανώς πήραν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ και δημοσιεύθηκε σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναφέρει:

“Την απόρριψη της αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου 4339/2016, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης «Γενική Επιχειρηματικότητα» (ΣΤ’ Κύκλος), του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε.» (αριθμός φακέλου «Π02/7/00075/Γ») που αναφέρεται στην αναβάθμιση των υποδομών δημοτικού κάμπινγκ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (NUTS 2), με συνολικό επιλέξιμο κόστος 415.267,20 € δεδομένου ότι η εν λόγω αίτηση δεν πληροί τις προϋποθέσεις ελέγχου
νομιμότητας (περ. β’ της παραγράφου 2 του Άρθρου 14 της προκήρυξης του καθεστώτος) και ως εκ τούτου δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του νόμου 4399/2016”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΙΕΔΑ