Ορεστιάδα: Επιτέλους, προχωράει η ανάπλαση της “παρατημένης” οδού Πανταζίδου στο κέντρο της πόλης

Ορεστιάδα: Επιτέλους, προχωράει η ανάπλαση της “παρατημένης” οδού Πανταζίδου στο κέντρο της πόλης

Η αντίστροφη μέτρηση για την “παρατημένη” οδό Πανταζίδου στο κέντρο της Ορεστιάδας, που… κόβει στην μέση την πλατεία Δασίου και παραμένει χρόνια αναξιοποίητη, προχωράει με την ένταξη του έργου ανάπλασης της.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου (δεν στάλθηκε φυσικά και πάλι δελτίο Τύπου στο Evros-news.gr):

“Εγκρίθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου, από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας , η ένταξη του έργου “Ανάπλαση Οδού Πανταζίδου και σύνδεσή της με την Πλατεία Ορεστιάδας” στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» έτους 2021, με Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου».

Πρόκειται για έναν κεντρικότατο δρόμο, όπου και απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά και η στάθμευση τους γιατί χαρακτηρίζεται ως… πεζόδρομος. Μόνο που ούτε ως τέτοιος είχε διαμορφωθεί, με αποτέλεσμα να μένει… έρημος και πολλά μαγαζιά τα οποία βρίσκονται απ’ τις δυο πλευρές του παραμένουν αναξιοποίητα. Το Evros-news.gr είχε από το 2018 αναδείξει με επιτόπιο ρεπορτάζ το… περίεργο αυτό καθεστώς της οδού Πανταζίδου και την μη αξιοποίηση της απ’ την δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη και είναι φυσικά θετικό ότι έστω και τώρα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για ανάπλαση και αξιοποίηση της. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει και ο λαός μας.

Όσο για τις λεπτομέρειες του έργου:

Είναι συνολικού προϋπολογισμού 446.505,65€ εκ των οποίων 86.420,45€ είναι ο ΦΠΑ με την χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο να ανέρχεται στις 190.156,00 € και 256.349,65 € από πόρους του Δήμου.
Με την παραπάνω μελέτη προβλέπεται ανακατασκευή πεζοδρομίων σύμφωνα με το αρχιτεκτονική σχέδιο της πλατείας, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, φωτιστικά, δενδροφύτευση κλπ, στα :
– O.T. 31 (επί της οδού Αθ. Πανταζίδου, μεταξύ της κεντρική πλατείας και της οδού Σκρα.)
 Ο.Τ. 35 (επί της οδού Αθ. Πανταζίδου, μεταξύ της κεντρική πλατείας και της οδού Σκρα.)
 Ο.Τ. 30 (επί της οδού Αθ. Πανταζίδου, μεταξύ της οδού Εμ. Ρήγα και της κεντρική πλατείας)
 Ο.Τ. 34 (επί της οδού Αθ. Πανταζίδου, μεταξύ της οδού Εμ. Ρήγα και της κεντρικής πλατείας
Ο.Τ. 30 (πεζοδρόμιο επί της οδού Εμ. Ρήγα, μεταξύ των οδών Αθ. Πανταζίδου και Κωνσταντινουπόλεως.