Αλεξανδρούπολη: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Αλεξανδρούπολη: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Οι φετινές εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν την 22αΜαΐου 2022, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Κατά τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ισχύουν γενικά τα εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 22ας Μαΐου 2022.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 22ας Μαΐου 2022 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ομιλία για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στα σχολεία όλων των βαθμίδων, την Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, κατά την τελευταία ώρα του προγράμματος.

Ειδικότερα, για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2022

Ώρα 10:00: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ώρα 10:45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο πάρκο «Αργώ», από τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Δ/τη ΧΙΙ Μ/Κ Μ.Π., από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ., τον κεντρικό Λιμενάρχη, τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, εκπροσώπους Ποντιακών Σωματείων, καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Οι φορείς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να το δηλώσουν στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, στον τελετάρχη Ευάγγελο Σιδερά, στο τηλέφωνο 25510-64227, μέχρι και την Παρασκευή20 Μαΐου 2022 στις 13:00.Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να βρίσκεται μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε φορέα ή Σύλλογο.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Πριν από την κατάθεση στεφάνων, θα εκφωνηθεί ομιλία από την Μαρία Πανοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθύντρια Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Εργαστηρίου Ελέγχου και Αναφοράς Ειδικών Λοιμώξεων Δ.Π.Θ., Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης(διάρκειας 5-8 λεπτών).

 

Αφήστε το σχόλιό σας