Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Σοβαρό πρόβλημα στην Καρδιολογική Κλινική, που έμεινε με ΜΟΝΟ ΕΝΑ γιατρό!!!

Νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Σοβαρό πρόβλημα στην Καρδιολογική Κλινική, που έμεινε με ΜΟΝΟ ΕΝΑ γιατρό!!!

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αφού έμεινε ξαφνικά με ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ και φυσικά υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να λειτουργήσει όχι απλά οριακά, αλλά σχεδόν καθόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr που προέρχονται από το νοσηλευτικό προσωπικό, μετά την αναστολή που τέθηκαν από το υπουργείο Υγείας δυο Καρδιολόγοι τον περασμένο Δεκέμβριο επειδή είναι ανεμβολίαστοι, έμειναν δύο γιατροί στην Καρδιολογική και για  να βγαίνουν οι εφημερίες υπήρχε η… βοήθεια από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, που έστελνε κάποιους ώστε να “βγαίνουν” οι εφημερίες. Όμως προέκυψε τις τελευταίες ημέρες ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας με τον πολύπειρο καρδιολόγο κ.Καραγιάννη, ο οποίος μάλιστα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και φυσικά δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Από την στιγμή που δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει καλά και κυρίως πότε θα μπορεί να επανέλθει στα καθήκοντα του και με δεδομένο ότι από 4 Καρδιολόγους που υπήρχαν ως τον Δεκέμβριο του 2021 τώρα έχει μείνει ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δημιουργείται για την λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής, αλλά και τους ασθενείς. Μιλάμε άλλωστε για ειδικότητα γιατρών που είναι υπεραπαραίτητοι, μια και τα καρδιολογικά προβλήματα είναι συχνά και πολλά, όταν μιλάμε για μια περιοχή, όπως αυτή του κεντρικού και βόρειου Έβρου, με ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους κατοίκους.

Όπως μάθαμε από τους εργαζόμενους που μας μετέφεραν το σημαντικό αυτό πρόβλημα, το θέμα γνωστοποιήθηκε ήδη από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Βασίλη Γαλάνη στον Διοικητή του νοσοκομείου Χρήστο Καπετανίδη και αυτός ήδη επικοινώνησε με τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη, ζητώντας άμεσες λύσεις. Γιατί ξεκάθαρα, η Καρδολογική Κλινική εκπέμπει SOS και κινδυνεύει να πάψει να λειτουργεί. Με ότι σοβαρότατο αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων όλων των περιοχών που καλύπτει το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

 

4 Σχόλια

 1. Λέανδρος Στεφανάτος

  Διόρθωση-ενημέρωση.
  Οι δύο καρδιολόγοι οι οποίοι και τέθηκαν σε αναστολή, κατ´ αρχήν δεν είναι ανεμβολίαστοι. Αμφότεροι νόσησαν από την ίωση COVID-19, ενώ παρά την φυσική τους ανοσία ( το ισχυρότερο «όπλο» οιασδήποτε πανδημίας) τέθηκαν σε αναστολή. Μάλιστα, προσωπικά η αναστολή μου επικυρώθηκε σχεδόν ένα μήνα πριν την επίσημη λήξη του πιστοποιητικού νόσησης , το οποίο έχοντας στην κατοχή μου συνέχισα να χρησιμοποιώ και να συγχρωτίζομαι επίσημα οπουδήποτε, εκτός παραδόξως του χώρου εργασίας μου. Κατά δεύτερον, η Διοίκηση είχε ενημερωθεί εγγράφως για την δυσλειτουργία, η οποία θα προκύψει εφόσον παραμένοντας δύο μόνον καρδιολόγοι εκ των τεσσάρων συνολικά, δίχως να υπάρχει επιπλέον διαθέσιμο προσωπικό για να καλύψει τα κενά, διακινδυνεύει όχι μόνον το εύρυθμον της λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής αλλά και του Ιδρύματός μας γενικότερα. Κοντολογίς, για μία προληπτική πράξη (η οποία επουδενί νομιμοποιείται υποχρεωτικά), καταργείται η θεραπεία εκατοντάδων ασθενών της ιδιαίτερης και προβληματικής περιοχής μας, διακόπτοντας την λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων (καρδιολογικό), καλώντας τους εναπομείναντες δύο καρδιολόγους να επωμιστούν εξ´ ολοκλήρου την λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής, η οποία φυσικά δεν έγκειται στο γεγονός και μόνον της εφημερειακής κάλυψης, καθησυχάζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία προ τριμήνου, με πανηγυρικές δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις επίλυσης του σοβαρότατου αυτού προβλήματος.

  • Για το θέμα της αναστολής γνωρίζετε καλά ότι δεν αποφασίζει η διοίκηση του εκάστοτε νοσοκομείου, αλλά είναι κεντρική απόφαση απ’ το υπουργείο Υγείας. Αν είσαστε εμβολιασμένοι, προφανώς και δεν θα είχατε τεθεί σε αναστολή. Για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις γιατρέ.

   • Η αναστολή φέρει την υπογραφή της Διοίκησης κι όχι της κεντρικής ηγεσίας του Υπουργείου. Δύναται η κεντρική εξουσία της Αθήνας να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας; Άλλως τε, ποίος ο ρόλος της Διοίκησης; Πάντως η ευθύνη είναι πρωτίστως της Διοίκησης και δευτερευόντως της κεντρικής εξουσίας, δηλαδή αμφοτέρων.

 2. Σήμερα που τα πιστοποιητικά έχουν καταργηθεί, η διακίνηση των πολιτών έχει απελευθερωθεί και τα μέτρα έχουν αρθεί, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο παραμένουν σε αναστολή, παρά το γεγονός της λειτουργικής κατάρρευσης. Να δοθεί οριστική λύση εύκολα κι άμεσα. Η πλήρης αδιαφορία της κυβερνητικής αναλγησίας κι ο μαρασμός της κοινωνίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*