Το τερμάτισε ο Δημοσχάκης: Ζήτησε απ’ την Κυβέρνηση ίδρυση Υφυπουργείου Θράκης – Μήπως και γίνει επιτέλους υφυπουργός;

Το τερμάτισε ο Δημοσχάκης: Ζήτησε απ’ την Κυβέρνηση ίδρυση Υφυπουργείου Θράκης – Μήπως και γίνει επιτέλους υφυπουργός;

Το… τερμάτισε ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, με την πρόταση που ανακοίνωσε ότι υπέβαλλε στην Κυβέρνηση μέσω του Γενικού Γραμματέα της Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον οποίο συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη 18 Μαίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου το 2019, ο γιος του οποίου Σπύρος έκανε… άνω-κάτω το κόμμα της Ν.Δ πριν λίγο καιρό με την… αποστασία του στις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής για να εκλεγεί Πρόεδρος, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κυβερνών κόμμα με απόφαση του Γραμματέα Παύλου Μαρινάκη, στη συνάντηση με τον κ.Δημητριάδη:

“Πρότεινε οραματικά την θεσμοθέτηση θέσης ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΘΡΆΚΗΣ, ως μια θεσμική & εμβληματική προσωπικότητα ακόμη & με θητεία η οποία θα διασφαλίζει και θα προωθεί τις πολιτικές που καταγράφηκαν στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη κι όχι μόνον, αποτελώντας έναν επίσημο ‘πολιορκητικό & μαχητικό’ δίαυλο της Θρακικής κοινωνίας και της κεντρικής εξουσίας”.

Την στιγμή που υπάρχει η θέση υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και παλαιότερα υπήρχε και υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αλλά διαχρονικά και πάντα είχε απλά… τυπική παρουσία και καμιά ουσιαστική αρμοδιότητα ή παρέμβαση τόσο στη Μακεδονία όσο και στην Θράκη, ο κ.Δημοσχάκης ζητάει να προστεθεί στο κυβερνητικό σχήμα και Υφυπουργός Θράκης. Με ένα σωρό επιπλέον έξοδα για τον υφυπουργό, τα γραφεία του, της γραμματείες, τους συμβούλους. Για να κάνει κάτι ουσιαστικό; Όχι βέβαια. Γιατί όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου της Ν.Δ: “Θα προωθεί τις πολιτικές που καταγράφηκαν στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη κι όχι μόνον”.

Μα οι πολιτικές που υπάρχουν στο πόρισμα αφορούν αρμοδιότητες πολλών υπουργείων. Θα υπάρχει ένας Υφυπουργός Θράκης που θα τους “καπελώνει” και θα είναι ουσιαστικά… Υπερυπουργείο; Αυτό έχει ανάγκη ο Έβρος και η Θράκη ή τα υπάρχοντα υπουργεία να δίνουν λύσεις και να παίρνουν αποφάσεις που θα ανακόψουν τον μαρασμό και την ερήμωση που συντελείται;

Κι αλήθεια. Που θα είναι η έδρα του συγκεκριμένου υπουργείου; Σε ποια πόλη; Μήπως να στεγαστεί στο… Διδυμότειχο, σε εκείνες τις διαλυμένες αποθήκες της πρώην Ένωσης Συνεταιρισμών δίπλα στον Σιδηροδρομικό σταθμό, όπου ο κ.Δημοσχάκης είχε προτείνει πέρυσι να στεγαστεί το Τμήμα Ψυχολογίας που σχεδιάζεται να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στην “πόλη των κάστρων”; Μήπως στο γειτονικό χωριό του, το Ισαάκιο, όπου ο ίδιος μετέφερε από το Διδυμότειχο το πολιτικό του γραφείο και λέει πως έκανε… αποκέντρωση; Επειδή ο ίδιος ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας το έχει.. καημό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τον έκανε έως τώρα υφυπουργό και προτίμησε ακόμα και εξωκοινοβουλευτικούς σε υπουργεία που λόγω της θητείας του στην ΕΛ.ΑΣ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, δείχνοντας ότι δεν εκτιμάει τις ικανότητες του, πετάει… ότι του κατέβει στο κεφάλι; Αυτές είναι οι καινοτόμες προτάσεις, τις οποίες και ανέλυσε εκτενώς στο ενημερωτικό υπόμνημα που του ενεχείρισε όπως αναφέρει; Αυτός ο Γ.Γ. της Κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης θα πρέπει πραγματικά να έχει… τεράστια υπομονή ο άνθρωπος.

Όσα για τα άλλα θέματα που έθεσε, είχαμε και σε αυτά ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ και της έλλειψης σοβαρότητας. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει, αναδείχθηκε εκ νέου το όραμα της ίδρυσης 5ης Πανεπιστημιακής Έδρας του ΔΠΘ, στην Πόλη του Διδ/χου, το οποίο θα υλοποιηθεί με την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας & στη συνέχεια αυτού της Λογοθεραπείας συνδυαστικά με την υφιστάμενη Νοσηλευτική Σχολή, η οποία θα πρέπει να προαχθεί από Παράρτημα σε Τμήμα, υπαγόμενη στον γεωγραφικό, ακαδημαϊκό & διοικητικό χώρο του ΔΠΘ με ρητή πρόβλεψη ως έδρα το Διδ/χο”. Τα είπε αυτά, τρεις ημέρες μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μην λειτουργήσει ούτε στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο για το οποίο μάλιστα ούτε ΦΕΚ που είναι απαραίτητο δεν εκδόθηκε. Αλήθεια τι έκανε ο κ.Δημοσχάκης για να εκδοθεί το ΦΕΚ προς την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου Παιδείαςς Τους… ενεχείρισε και αυτούς κανένα υπόμνημα;

Καλά, για το τρίτο θέμα, ότι δηλαδή έκανε μνεία στο Συνοριακό Σταθμό των Κήπων το οποίο παρουσιάζει σοβαρότατες ελλείψεις, υστερεί έναντι των συνορευόντων & η εικόνα είναι δυστυχώς παρακμιακή & αποκαρδιωτική!! Για τον λόγο αυτό υπογράμμισε την αναγκαιότητα άμεσων σχεδιασμών & υλοποίησης ΜΟΝΟ σε κεντρικό επίπεδο με όραμα τις νέες σύγχρονες υποδομές στο Σημείο Εισόδου-Εξόδου Κήπων μέσω ΣΔΙΤ, με ικανό στελεχιακό δυναμικό και εκχώρηση αρμοδιοτήτων ήσσονος αξίας στον ιδιωτικό τομέα”. Μα δεν άκουσε τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών αλλά και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που χρηματοδοτεί με πολλά εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ την κατασκευή σύγχρονων υποδομών στους Κήπους; Εκεί που παλαιότερα έλεγε να γίνουν πολυτελή ξενοδοχεία και να φιλοξενούν όσους μπαίνουν στην Ελλάδα;

Ξέχασε να αναφέρει το… ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ Διδυμοτείχου

Απορώ πως στις προτάσεις του προς τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. ξέχασε το… ΤΕΛΕΦΕΡΙΚ του Διδυμοτείχου. Γιατί όπως επίσης αναφέρει στην ανακοίνωση του: “Εξήρε το προσωπικό αλλά και συλλογικό όραμα της τοπικής κοινωνίας που αφορά την ανακαίνιση/αναστήλωση του Ρωμαϊκού- Βυζαντινού κάστρου Διδ/χου, ξεκινώντας πρώτα από τη Μελέτη ώστε να καταστεί ώριμο έργο!! Καθόσον η τουριστική αξιοποίηση του θα επιφέρει σημαντική οικονομική άνθηση στον Κεντρικό & Βόρειο Έβρο όπως έφερε το αντίστοιχο φρούριο της πόλης & της Νομαρχίας ΚΑΡΚΑΝΣΟΝ στη Β/Α Γαλλία”

Δεν λέει του πολύ καλού του φίλου δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, τον οποίο όλοι γνωρίζουν ότι… συμβουλεύει, να καθαρίσει τουλάχιστον τα… χόρτα και τα σκουπίδια που υπάρχουν ώστε να μπορούν έστω και οι λίγοι τουρίστες που έρχονται στο Διδυμότειχο να το επισκέπτονται και ας αφήσει το Καρκανσόν της Γαλλίας και όλα αυτά τις φαιδρότητες για ίδρυση Υφυπουργείου Θράκης.

Βρε που μπλέξαμε…