Ο συντοπίτης μας βιρτουόζος του κλαρίνου Βαγγέλης Παπαναστασίου, “αποχαιρετά” τον τεράστιο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ο συντοπίτης μας βιρτουόζος του κλαρίνου Βαγγέλης Παπαναστασίου, “αποχαιρετά” τον τεράστιο συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ο συντοπίτης μας δεξιοτέχνης του κλαρίνου Βαγγέλης Παπαναστασίου, ήταν ένας από τους… τυχερούς που συνεργάστηκαν με τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη και μουσικό Βαγγέλη Παπαθανασίου, που “έφυγε” από την ζωή σε ηλικία 79 ετών σε νοσοκομείο της Γαλλίας όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό.

Ο Εβρίτης βιρτουόζος του κλαρίνου, συνεργάστηκε με τον  τεράστιο Έλληνα συνθέτη, τον Vangelis όπως τον γνώριζαν στο εξωτερικό όπου έκανε λαμπρή καριέρα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Παρίσι και τον… αποχαιρέτισε με μια φωτογραφία από συνάντηση και συνεργασία τους:

“Σήμερα έφυγε ο σπουδαίος παγκόσμιος Έλληνας μουσικός Βαγγέλης Παπαθανασίου, που είχα την χαρά να συνεργαστώ μαζί του αρκετές φορές και στην Ελλάδα αλλά και στο Παρίσι. Να είναι ελαφρύ το χώμα”.

Ο θάνατος του τεράστιου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου προκάλεσε θλίψη σε όλους. Ο Vangelis σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά πέθανε σε νοσοκομείο της Γαλλίας όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό.

Την είδηση επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Βαγγέλη Παπαθανασίου. «Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου (πλήρες όνομα: Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου) γεννήθηκε στην Αγριά Μαγνησίας στις 29 Μαρτίου 1943. Έγινε ευρύτερα γνωστός με το όνομα Vangelis. Ήταν Έλληνας μουσικός και συνθέτης της ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής

Επηρέασε την ανάπτυξη διαφορετικών μουσικών ειδών, ενώ θεωρείται πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου. Βραβεύτηκε με Όσκαρ για την μουσική της ταινίας «Οι δρόμοι της φωτιάς» το 1982. Επίσης επένδυσε μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως: Blade Runner, 1492: Χριστόφορος Κολόμβος, Αλέξανδρος, Ελ Γκρέκο κ.ά.