Η Αλεξανδρούπολη πρώτη περιοχή που θέλει να επισκεφθεί ο νέος Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης

Η Αλεξανδρούπολη πρώτη περιοχή που θέλει να επισκεφθεί ο νέος Αμερικανός πρέσβης Τζορτζ Τσούνης

Η Αλεξανδρούπολη είναι η πρώτη περιοχή εκτός της Αττικής, που σκέφτεται να επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ο  νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζόρτζ Τσούνης.

Ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης που αντικατέστησε τον Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επισκέφθηκε πολλές φορές την πόλη και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της επιλογής και χρησιμοποίησης της από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις αλλά και του ΝΑΤΟ, γνωρίζει πόσο μεγάλη σημασία δίνουν οι ΗΠΑ στην περιοχή μας. Την γεωστρατηγική της σημασία, καθώς και το γεγονός ότι εξελίσσεται σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο και επιθυμεί να σχηματίσει μια πρώτη εντύπωση γι’ αυτήν. Με επίκεντρο φυσικά το λιμάνι, το οποίο χρησιμοποιείται για την μεταφορά στρατιωτικού υλικού και δυνάμεων της χώρας του αλλά και ΝΑΤΟϊκών προς τα Βαλκάνια, αλλά και τις χώρες της Βαλτικής.

Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία επίσκεψης του Τζορτζ Τσούνης στην Αλεξανδρούπολη, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου είχε μεταβεί λόγω της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Εξάλλου και μέσα το καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξει εντυπωσιακή μεταφορά αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τις χώρες που προαναφέραμε, είτε σιδηροδρομικώς είτε οδικώς, αφού οι εξελίξεις στην Ουκρανία με την αιματηρή εισβολή των Ρώσων να συνεχίζεται, διατηρούν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε αυξημένη εγρήγορση.