Φοβερό: Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων ήρθε στην Αλεξανδρούπολη για εκδήλωση, αλλά δεν επισκέφθηκε το… λιμάνι

Φοβερό: Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων ήρθε στην Αλεξανδρούπολη για εκδήλωση, αλλά δεν επισκέφθηκε το… λιμάνι

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποίησε χθες στο Νομαρχείο το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, για την έναρξη λειτουργίας του νέου Τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών.

Αυτό έγινε μάλιστα παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του οποίου η ενέργεια να έρθει και να παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση, είναι σίγουρα σημαντική και αξιέπαινη. Το φοβερό όμως είναι, ότι απ’ ότι μάθαμε ο κ.Κυριαζόπουλος αν και Γενικός Γραμματέας Λιμένων, δεν… επισκέφθηκε το λιμάνι τη Αλεξανδρούπολης. Μιλάμε ότι όχι απλά μήνες, αλλά τα τελευταία χρόνια θεωρείται από τα πιο σημαντικά λιμάνια όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, με την χρησιμοποίηση του από τους Αμερικανούς αλλά και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ για μεταφορά στρατιωτικού υλικού.

Όλη η Ευρώπη αλλά και παγκόσμια αναγνωρίζεται ως έναν αναβαθμισμένο γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό και ενεργειακό λιμάνι. Πρόσφατα βρέθηκε εδώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο Πρόεδρος της Σερβίας και οι Πρωθυπουργοί Βουλγαρίας και Σκοπίων. Βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την απόκτηση του 67% των μετοχών του από ιδιώτη επενδυτή και όμως ο κ.Κυριαζόπουλος δεν έκρινε σκόπιμο να το επισκεφθεί και να ενημερωθεί από την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Απορίας άξιο γιατί έκανε κάτι τέτοιο, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος συζητάει με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη. Του είπε αλήθεια τίποτα αυτός για την Δυτική Χερσαία Ζώνη;

Σημαντική η λειτουργία του νέου Τομέα Ναυτιλιακών

Σπουδών απ’ το 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης

Ο νέος Τομέας Ναυτιλιακών Σπουδών στο 4ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης ανακοινώθηκε λοιπόν χθες σε εκδήλωση στο Νομαρχείο, παρουσία του κ.Κυριαζόπουλου, του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, αλλά και πολλών μαθητών και εκπαιδευτικών που ενημερώθηκαν σχετικά για τη λειτουργία του νέου Τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών το ερχόμενο σχολικό έτος, 2022-2023.
Έγινε αναφορά στη χρησιμότητα και τη σπουδαιότητα του νέου προγράμματος σπουδών που θα λειτουργήσει στην πόλη, δίνοντας εναλλακτικές επαγγελματικές προοπτικές στους νέους μας αλλά και στο ζήτημα του υπεύθυνου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.